Σάββατο 22 Απριλίου 2017

"ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ" ΣΤΗΝ ΚΙΝΣΑΣΑ

 
 
 
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος το βράδυ της εορτής της Αναστάσεως προσήλθε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας προκειμένου να τελέσει αφενός την τελετή της Αναστάσεως και αφετέρου την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Προσήλθαν και συμμετείχαν ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ελλάδος στην Κινσάσα κ. Γεώργιος Παπακώστας, ο Εξοχότατος Πρέσβης της Σερβίας κ. Radomir Zivkovic, ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ρωσίας κ.Igor Evdokimou, ο Αξιότιμος Προέδρος της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας κ. Γεράσιμος Ντούνης, άλλοι επίσημοι αλλά και πλήθος Ελλήνων, Σέρβων, Ρώσων Λιβανέζων και Συρίων Ορθοδόξων .
Μέσα στην αφρικανική νύκτα ήχησαν πανηγυρικά οι καμπάνες του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητος και ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος μετέδωσε το ανέσπερο φώς της Αναστάσεως σε όλους τους πιστούς που είχαν κατακλίσει τον Ιερό Ναό. Η Ελληνική Κοινότητα βρίσκεται στο κέντρο της Κινσάσας και η χαρμόσυνη είδηση ότι "Χριστός Ανέστη"αντήχησε παντού, αφενός χαροποιώντας τον κόσμο και αφετέρου κάνοντας πιο αισθητή την παρουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε όλο και περισσότερο Κογκολέζους. Όλοι οι πιστοί παρέμεναν έως τέλους της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας κρατώντας αναμμένα στα χέρια τους τα λαμπρινά κεριά. Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη στην Ελληνική και στη Γαλλική γλώσσα η Αναστάσιμη Πατριαρχική Εγκύκλιος της Α.Θ.Μ του Πατρός Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄. Κατόπιν η Ελληνική Κοινότητα τηρώντας τα έθιμα της Ελλάδος παρέθεσε σε όλους στο εστιατόριό της την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα.
Το πρωί του Αγίου Πάσχα, όπως κάθε χρόνο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος πλαισιωμένος από ιερείς της πόλεως και από τους διακόνους του, τέλεσε με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τον εσπερινό της αγάπης. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αναγνώσθηκε το Ιερό Ευαγγέλιο εκτός από την Ελληνική και Γαλλική γλώσσα, στην Αγγλική και στην Γερμανική αλλά και σε τοπικές γλώσσες και διαλέκτους. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εορτή της Αναστάσεως και μετέφερε στους πιστούς τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄.
Στη συνέχεια στην Ελληνική Κοινότητα επακολούθησε το Πασχαλινό τραπέζι προσφορά της Ελληνικής Κοινότητος, διένειμε δε στις ενορίες της πόλεως και στην Θεολογική Σχολή κρέας δια το πασχαλινό γεύμα.
 
Περισσότερα...http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1259#prettyPhoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου