Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Έφτασε στην Αίγυπτο για τριήμερη επίσκεψη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προσκεκλημένος του Ελ Άζχαρ

 
pyramisnews.gr
 
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ και οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης και ο Κύπριος ομόλογός του κ. Χάρης Μορίτσης, σήμερα το μεσημέρι, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου.
 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης που είναι προσκεκλημένος να μιλήσει αύριο στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη που διοργανώνει το Θρησκευτικό Κέντρο των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, το Ελ Άζχαρ, έγινε θερμά δεκτός από αιγυπτιακής πλευράς, και από τον Γενικό Γραμματέα του Κέντρου Ισλαμικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Ελ Άζχαρ Καθηγητή Μόχι Ελ Ντιν Αφίφι Άχμεντ, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος για τη μεγάλη τιμή για την πρόσκληση στο διεθνές αυτό συνέδριο κορυφής.
Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες Διαθρησκειακές Συναντήσεις, που διοργανώνει το Ελ Άζχαρ και το Συμβούλιο Πρεσβυτέρων Μουσουλμάνων, όπου θα μιλήσει αύριο ο Πρώτος τη τάξει της Ορθοδοξίας και της οποίας τις εργασίες θα κλείσει με ομιλία του ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος.
 
Συνέχεια... http://pyramisnews.gr/o-vartholomaios-sto-cairo-26-4-2017/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου