Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μητροπολίτης Αξώμης αφίχθη στην Αδδίς Αμπέμπα (Σεπτέμβριος 2011)


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης κ Πέτρος αφίχθη είς την Αδδίς Αμπέμπα την 23/9 και την 25/9 χοροστάτησε εις τον κατάμεστον Ι. Καθεδρικόν Ναόν Αγ Φρουμεντίου.
Επικοινώνησε με τους ταγούς των Ελληνικών Κοινοτήτων Αδδίς Αμπέμπα και Τζιμπουτί και Διπλωματικές αρχές ενταύθα.
Την Τρίτη 27/9 προσκληθείς παρέστη εις την μεγαλειώδη εόρτη της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Πατριαρχείου Αιθιοπίας (π.η.) και επίσημη αργία του Κράτους .
Η τελετή , διαρκείας 4 ωρών έλαβε χώρα όπως κάθε χρόνο είς τον υπαίθριο χώρο, του κέντρου της πόλεως Αδδίς Αμπέμπα όπου και ο ομωνύμος χώρος (πλατεία και στάδιο) των επίσημων δημοσίων εκδηλώσεων του Κράτους.
Τον υπεδέχθησαν αρμόδιοι του Γραφείου Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Πατριαρχείου Αιθιοπίας και του Κράτους.
Πλήν των 3.000.000 περίπου πιστών που προσήλθαν έστω και υπό βροχήν , παρόντες ήσαν εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως , ο Δήμαρχος , 45 Πρέσβεις διαφόρων Κρατών, πολλές προσωπικότητες από το εξωτερικό και εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών.
Την εορτή ευλόγησε ο Μακ. Πατριάρχης Αιθιοπίας κ Παύλος ο οποίος ομίλησε επικαίρως. Μετά το μήνυμα εκ μέρους της Κυβερνήσεως, το οποίο ανέγνωσε ο Δήμαρχος, η τέλετη άρχισε με απόδοση τιμών εκ μέρους της Στρατιωτικής Φιλαρμονικής και έληξε με το άναμα της φωτίας, εις ανάμνησιν της φωτιάς που άναψαν το βράδυ εκείνο, για να συνεχιστεί η εργασία της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού παριστάμενης της Αγίας Ελένης .
Την τελετήν αναμετάδωσαν τα ΜΜΕ της Αιθιοπίας.
Παρόντες δια την τηλεοπτική κάλυψη της εορτής ήσαν και πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι και ανταποκριταί από Ευρώπη και Αμερική.
Το γεγονός αυτό της τόσο μεγαλειώδους εορτής αποδεικνύει και παρουσιάζει την εργατικότητα και δραστηριότητα της Αιθιοπίκης Εκκλησίας και την πίστη του λαού ώστε να καλείται η χώρα Χριστιανική Αιθιοπία.

axomis2



http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9364:2011-09-29-08-20-53&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου