Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ανάγκη δημιουργίας του πρώτου ολοκληρωμένου Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Κέντρου στην Μοζαμβίκη (Μπέϊρα)

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ – ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ


                                                          
                     

Αξιότιμοι κύριοι,


σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή, με τις πατρικές ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, για να σας γνωστοποιήσω τους στόχους της νεοσύστατης Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης στα πλαίσια της συνεχούς ανθρωπιστικής προσφοράς και διακονίας των ζωτικών αναγκών του λαού της περιφερείας μας.
Η Μοζαμβίκη είναι μία από τις πτωχότερες χώρες του κόσμου σύμφωνα με σχετικό κατάλογο που είχε δημοσιεύσει ο ΟΗΕ καθώς όπως υπολογίζεται το 70% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η μάστιγα του HIV/AIDS, που σύμφωνα με μελέτες έχει μολύνει το 21% του γενικού πληθυσμού αλλά και τα εκτεταμένα κρούσματα ελονοσίας τα οποία εξαιτίας της έλλειψης βασικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης συνήθως είναι θανατηφόρα.
Στα σχέδια της σημερινής Επισκοπής Μοζαμβίκης είναι η ουσιαστική μέριμνα για την εξεύρεση και κατάρτιση ικανών στελεχών, για τη άμεση δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Κέντρου στην Μοζαμβίκη (Μπέϊρα), το οποίο παράλληλα θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων της περιοχής και ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με την υγεία.
Για αυτό και ήδη έχει προγραμματιστεί η ανέγερση μίας (1) γενικής παθολογικής κλινικής σε συνδιασμό με την παράλληλη ανέγερση ενός (1) ορφανοτροφείου στη πολύπαθη περιοχή της Μπέιρα . Ωστόσο όπως ήδη σας αναφέραμε, η Μοζαμβίκη σε σχετικό κατάλογο του ΟΗΕ είναι μια από τις πτωχότερες χώρες του κόσμου γεγονός που δυσχεραίνει την προσπάθεια της ανέγερσης των ανωτέρω κτιριακών εγκαταστάσεων.
Για αυτό το σκοπό, σας παρακαλούμε για την εκδήλωση της αλληλεγγύης από την πλευρά σας για την εξεύρεση πόρων και διευκόλυνσης απόκτησης υλικοτεχνικής υποδομής για την εξυπερέτηση των καθημερινών μας αναγκών, οι οποίες περιλαμβλανουν ιδιαίτερα για την δημιουργία κλινικής μονάδας τόσο τις λειτουργικές υποδομές (φως, νερό, συντήρηση και καθαρισμός κτιρίων), όσο και τα υλικά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θεραπείας και διάγνωσης (εμβόλια για την ελονοσία και φαρμακευτική αντιμετώπισή της).
Εν κατακλείδι σας εκφράζω την εκ βαθέων ευγνωμοσύνη και τις εκ των προτέρων ευχαριστίες εμού προσωπικά και του λαού της Μοζαμβίκης για την κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή αυτή, και, όπως και για την από μέρους σας ευγενή προσπάθεια για ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση και συμβολή ατόμων ή ομάδων για τους σκοπούς αυτούς,καθώς και την κοινητοποίηση για την εξεύρεση στελεχών, κυρίως κληρικού, για την ενίσχυση της ιεραποστολής και ιδιαίτερα για την ανάλυψη καθηκόντων στο ιεραποστολικό Κέντρο της Μπέιρα.
Για οποιαδήποτε επικοινωνία, μπορείτε να απευθυνθείτε στα e-mail fatherkostas@yahoo.gr και b.ioannis.mazambique@gmail.com , όπως επίσης να καλέσετε στο τηλ.νούμερο +0258 21490481 (Επισκοπείο Μοζαμβίκης).


Με βαθειά εκτίμηση και φιλικούς ασπασμούς
Ο Μοζαμβίκης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου