Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Με πλήθος πιστών - Αφρικανών, Ρώσων και Ελλήνων- τιμήθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μπουρούντι, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Μπουζουμπούρα

Ι. Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας

Με κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών Αφρικανών Ρώσων και Ελλήνων, τιμήθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Ιεραποστολικό Μπουρούντι και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Μπουζουμπούρα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων πέριξ του Ναού και στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητος.


Σε ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ανά τον κόσμο Ορθοδοξία και στον νεόφυτο αμπελώνα του Μπουρούντι, ευχαρίστησε τους Ιεραποστολικούς Συλλόγους και όλους εκείνους που προσφέρουν την αγάπη τους στην Αφρική και συντελούν στον Ευαγγελισμό της Μαύρης Ηπείρου.


Η Ορθοδοξία τιμήθηκε από εκατοντάδες νεοφώτιστους και κατηχουμένους σε μία Επισκοπή που δημιουργήθηκε πριν από μόλις δύο έτη, κατά τα έτη αυτά βαπτίσθηκαν περί της 2.000 αφρικανοί, ανοικοδομήθηκαν τρείς νέες εκκλησίες, δύο νέα σχολεία και δύο κλινικές ενώ καθημερινά η Επισκοπή παράσχει βοήθεια σε δεκάδες ορφανά του πολέμου, ανάπηρους και ασθενείς ενώ δίδει εξήντα υποτροφίες σε μαθητές από φτωχές οικογένειες.


Στο Μπουρούντι οι πιστοί καθημερινά αυξάνουν και μαζί αυξάνουν και οι ανάγκες για νέες ενορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου