Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Στην Κύπρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄

Νικόλαος Κάτσικας


Στην Κύπρο αφίχθη το απόγευμα της Κυριακής, 25ης Μαρτίου 2012, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακ.Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, στον Διεθνή Αερολιμένα της Λάρνακας. Την ΑΘΜ υποδέχτηκαν επίσης ο Σεβ.Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος και ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Αθηνόδωρος Παπαευρυπιάδης.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έφτασε στην Μεγαλόνησο για να συμμετάσχει στην συνάντηση των Προκαθημένων των Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, που θα πργματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη στην Λευκωσία, με την συμμετοχή και των Μακ.Πατριαρχών Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και Αντιοχείας κ. Ιγνατίου, όπου ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητήσουν θα είναι η ανάγκη στήριξης των χριστιανών στην Συρία, την εποχή αυτή που η χώρα συνεχίζει να συγκλονίζεται από τα πολιτικά γεγονότα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του αυτής, ο Μακ.Πατριάρχης κ.κ.Θεόδωρος Β’ ευχαρίστησε άλλη μία φορά τον Μακ.Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και όλο τον λαό της Μεγαλονήσου για την στήριξη που παρέχει στο ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας σε ολόκληρη την Αφρική.

Επίσης, την προσεχή Τρίτη, ο Μακαριώτατος θα συναντήσει την Εξοχ.Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, κα. Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ενω την Τετάρτη θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτριο Χριστόφια.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=756

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου