Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

«Χτυπάτε τις καμπάνες της Ορθοδοξίας στην Αφρική!» - Ιεραπόστολος

 Ιεραπόστολος 


«Χτυπάτε τις καμπάνες της Ορθοδοξίας στην Αφρική!», φώναζε ο μεγάλος ιεραπόστολος της Αφρικής π. Χαρίτων Πνευματικάκης από την Κανάγκα του Κονγκό.
Χτυπάτε τις καμπάνες! Που σημαίνει, κηρύττετε τον Χριστό, διαδίδετε την Ορθοδοξία, βαπτίζετε ψυχές, κτίζετε ορθόδοξους Ναούς, υψώνετε καμπαναριά, χτυπάτε τις καμπάνες.
Χτυπάτε τις καμπάνες! Φυτέψτε στις καρδιές των Αφρικανών τον Χριστό. Κάντε τους Αφρικανούς παιδιά του Θεού. Ελευθερώστε τους Αφρικανούς από την τυραννία της μαγείας, της αίρεσης και της πλάνης.
Η γλυκόλαλη καμπάνα είναι ξύπνημα και παρηγοριά για όλους τους Ορθοδόξους. Ριγούν και σταυροκοπιούνται στο άκουσμά της.
Αν είναι τόσο σημαντική η καμπάνα για όλους τους ορθόδοξους πιστούς, ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει για τους ορθόδοξους Αφρικανούς. Τους μαγεύει κυριολεκτικά και σκιρτούν στο άκουσμά της!
Που να βρεθεί όμως η καμπάνα στην Αφρική; Πως να φθάσει στις απομακρυσμένες Ενορίες και στις ζούγκλες;
† Ο Μπουκόμπα Χρυστόστομος
Ανταποκρινόμενος στην αγωνία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου, ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» απευθύνει έκκληση στην αγάπη σας για την αγορά εκατόν είκοσι καμπανών για τους ναούς της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπα. Το κόστος για κάθε καμπάνα ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ. Ευελπιστούμε στην συνδρομή σας, ώστε το χαρμόσυνο χτύπημά τους να σηματοδοτήσει την διάδοση του μηνύματος της Αναστάσεως στην μικρή αυτή γωνιά της Αφρικής. Χριστός Ανέστη!

https://www.facebook.com/ierapostolikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου