Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

«Μαύρη Κυριακή» για την Αίγυπτο η Κυριακή των Βαΐων 2017

Oρθόδοξο Δίκτυο Ενημέρωσης

Image may contain: 1 person


No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Image may contain: one or more people

Image may contain: sky and outdoor

Image may contain: 14 people, crowd


Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΑ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ...
Nέα επίθεση σε Χριστιανικό Ναό στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
«Μαύρη Κυριακή» αναδεικνύεται για την Αίγυπτο η σημερινή Κυριακή των Βαΐων, μία από τις σημαντικότερες χριστιανικές εορτές στην Αίγυπτο, όπου συγκεντρώνει εκατομμύρια πιστούς σε όλη τη χώρα. Μπαράζ φονικών εκρήξεων συγκλονίζουν την Αίγυπτο, καθώς μετά την πρώτη έκρηξη σε κοπτική εκκλησία της πόλης Τάντα όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη περισσότεροι, άλλη μία έκρηξη συγκλονίζει τη χώρα αυτή τη φορά και πάλι σε χριστιανική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια.
Ανεβαίνει δραματικά ο φόρος αίματος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Σύμφωνα με πηγές του Αιγυπτιακού Υπουργείου Υγείας, 11 είναι τα θύματα μέχρι στιγμής από την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Μανσέια της Αλεξάνδρειας, ενώ υπάρχουν και 66 τραυματίες.Σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται και τρεις αστυνομικοί στους οποίους συγκαταλέγεται και ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος της περιοχής Αταρίν.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη βόμβας μέσα σε εκκλησία στην αιγυπτιακή πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.
Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Τάντα, όπου διακομίσθηκαν τα θύματα, οι νεκροί ξεπερνούν τους 13, μεταδίδει το AFP.
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 μέσα στην κοπτική εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου) της Τάντα στο Δέλτα του Νείλου.
Η επίθεση σημειώνεται πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις 28 και 29 Απριλίου στην Αίγυπτο και την ώρα που το αιγυπτιακό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κάλεσε οι χριστιανοί να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων.

No automatic alt text available.

https://www.facebook.com/Oρθόδοξο-Δίκτυο-Ενημέρωσης-133256373521691/?hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου