Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Πάσχα στην Ζάμπια

Orthodox Metropolis of Zambia and Malawi

Image may contain: plant, flower and indoor

Image may contain: one or more people and people standing



16 Απριλίου 2017 Lusaka-Zambia
Με σεβασμό, ταπεινότητα και κατάνυξη, παρακολουθήσαμε τις Άγιες αυτές Ημέρες την πορεία και την κορύφωση του Θείου Δράματος. Ζήσαμε τις ιερές στιγμές του Θείου Πάθους, τον πόνο, την ταπείνωση και την οδύνη. Στο τέρμα αυτής της πορείας όμως, βρισκόταν το Χαρμόσυνο κι Ελπιδοφόρο Μήνυμα της Ανάστασης.
Το μήνυμα της γιορτής του Πάσχα, πάνω απ’ όλα είναι μήνυμα αγάπης προς το συνάνθρωπο και ελπίδας για τη ζωή, που μέσα από τις δυσκολίες ανασταίνεται, αξίες διαχρονικές και τόσο επίκαιρες. Ο συμβολισμός της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης μας διδάσκει πως όσο σκληρά κι αν δοκιμαζόμαστε, αν σταθούμε με δύναμη, αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, πίστη και αισιοδοξία, θα βρούμε τη διέξοδο από τη δεινή δοκιμασία.
Αυτή την μεγάλη αλήθεια, ας κρατήσουμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη στην καθημερινή ζωή μας. Όσες δυσκολίες και αντιξοότητες κι αν υπάρξουν, ακόμα και στις πιο άσχημες στιγμές, υπάρχει πάντοτε στο τέρμα το Φως της Ελπίδας και της Αισιοδοξίας. Για τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά,.
. .
Θερμές ευχές, από καρδιάς , σε όλους να περάσετε αυτές τις ευλογημένες ημέρες με υγεία, γαλήνη, προσωπική και οικογενειακή ζεστασιά κι ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου