Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: "Η λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο στέλνει μήνυμα στη Μέση Ανατολή"

Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011
Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr

Στην αγγλόφωνη εφημερίδα «Athens News» μίλησε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στην Αίγυπτο.
«Η Ελληνική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας δεν θα πεθάνει ποτέ», τονίζει μεταξύ άλλων στην συνέντευξη του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος.
Ο Πατριάρχης στη συνέντευξη εκφράζει την ελπίδα, η προσωρινή Ηγεσία της Αιγύπτου να ανταποκριθεί στα αιτήματα των καιρών και να διασφαλίσει την μετάβαση σε ένα κοινωνικό-πολιτικό περιβάλλον το οποίο θα επιτρέψει στην Αίγυπτο να εκμεταλλευτεί πλήρως το τεράστιο δυναμικό που διαθέτει.
Επίσης ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, τονίζει ότι «η λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο στέλνει ένα μήνυμα σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, και η περιοχή βιώνει μια πολιτική αναγέννηση».
Ο Πατριάρχης σε άλλο σημείο της συνέντευξης, υπογραμμίζει ότι «η μέση τάξη της χώρας καθώς ο οικονομικός και τραπεζικός τομέας, αλλά και η πρώτη αστυνομική δύναμη σχετίζονται άμεσα με την Ελληνική Κοινότητα στην Αίγυπτο».
Να σημειωθεί, ότι ο κ. Θεόδωρος Β΄ εξέφρασε και την ελπίδα πως, οι αλλαγές οι οποίες δρομολογούνται θα βοηθήσουν στην προσέλευση περισσότερων Ελλήνων επιχειρηματιών στη χώρα.
Ακόμη επισημαίνει, ότι οι σχέσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη χώρα είναι αρμονικές.
Τέλος, αναφερόμενος στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, υπογραμμίζει ότι «αφορά ανεξαιρέτως όλους τους ανθρώπους, ασχέτως θρησκείας, καταγωγής και γλώσσας».
«Το Πατριαρχείο αγκαλιάζει όλους όσους έρχονται να ζητήσουν την βοήθεια του», καταλήγει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος.

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7317:-q-q&catid=33:2009-12-18-08-37-34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου