Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προσεύχεται για τους Χριστιανούς της Λιβύης. Σεβ. Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος: «Πρέπει να μείνω, αυτός είναι ο σκοπός του Επισκόπου»

Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στη χώρα της Λιβύης και αγωνιά για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων της.
Το Πατριαρχείο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτο και το ευλαβές ποίμνιο του προκειμένου να τους στηρίξει ηθικά τις δύσκολες αυτές στιγμές.
Οι ευχές και οι προσευχές του Μακαριωτάτου συνοδεύουν νοερά τους ορθοδόξους αδελφούς της Λιβύης, της αρχαίας αυτής κοιτίδας του χριστιανισμού, με την ελπίδα να αποκατασταθεί η ειρήνη και η ηρεμία, κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στα δίκαια και τις προσδοκίες του λιβυκού λαού.


«Πρέπει να μείνω πίσω, αυτός είναι ο σκοπός του Επισκόπου, δεν μπορεί να φύγει είτε είναι 100 πρόβατα, είτε είναι  ένα πρέπει να είναι κοντά τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος στην τηλεόραση του ΆΛΤΕΡ.
Επίσης, τόνισε: «Δεν μπορώ να εγκαταλείψω το ποίμνιο, σήμερα λειτουργήσαμε και ήμασταν λίγα άτομα, η εκκλησία όμως άνοιξε.»
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε, ότι το βράδυ δεν βγαίνουν από το σπίτι ούτε για αστείο, ενώ το πρωί πάλι προσεχτικά πηγαίνουν να αγοράσουν λίγο ψωμί η νερό, αλλά και να επισκεφθούν την Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου