Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Μποτσουάνας Γεννάδιος: Προς το παρόν λειτουργούμε σε γκαράζ...

Το οίκημα της Επισκοπής

Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι αποκτήσαμε ήδη ένα οίκημα το οποίο διαμορφώσαμε σε Ιερά Επισκοπή, γραφείο και αίθουσα συμβουλίων των συνεργατών μας, όπου δεχόμασθε όλους για συνεργασία και μελέτη του έργου μας.
Είναι ένα πολύ καλό και οργανωμένο σπίτι, διότι δεν μπορούμε εδώ μέσα στούς Καθολικούς, τους Αγγλικανούς και τους Ινδουϊστές οι οποίοι είναι μεγάλη δύναμη, (μάλιστα ακριβώς απέναντι από την Επισκοπή είναι το κεντρικό Ινδουϊστικό Τέμενος, δεσπόζει επιβλητικότατο !!!) και δεν μπορούμε να είμαστε σε μειονεκτική θέση και να μας λοιδωρούν. Χρειάζεται να επιβληθούμε με όλους τους τρόπους ειδικά στη χώρα αυτή, η οποία είναι μία μικρή Ευρώπη στην καρδιά της Αφρικής.
Εδώ λοιπόν στην Επισκοπή, διαμορφώσαμε το Γκαράζ του σπιτιού σε Παρεκκλήσι, το Πρώτο Παρεκκλήσι της Ιεράς Επισκοπής, όπου τελούμε τη Θεία Λειτουργία. Το βασικό και το ουσιώδες είναι να τελείται η Θ.Λειτουργία κάθε Κυριακή και να αρχίσουν να προσέρχονται οι άνθρωποι, διότι δεν είναι καθόλου συνηθισμένοι να πηγαίνουν στη Θεία Λειτουργία.

Από την πρώτη βάπτιση ιθαγενούς στην Μποτσουάνα
Από την πρώτη βάπτιση ιθαγενούς στην Μποτσουάνα

 

Πεδίο για κατήχηση

Επίσης, θέλω να σας πω, από την προσωπική μου εμπειρία, ότι όλοι οι «Ορθόδοξοι» εδώ των εθνοτήτων, Έλληνες και μή, χρειάζονται επειγόντως κατήχηση και επανευαγγελισμό, διότι είναι αστοιχείωτοι από πλευράς πνευματικής καλλιεργείας. Σκεφθείτε τί δουλειά έχουμε να κάνουμε αγαπητοί μου…!
Θα σας φέρω στη Θεσσαλονίκη φωτο-άλμπουμ με φωτογραφίες του σπιτιού, διότι είσθε ως Αδελφότητα «Ο πρώτος μεγάλος ευεργέτης της νέας Ι.Επισκοπής», που μαζί με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη μας, προσφέρατε αυτό το οίκημα, για να αποτελέσει το ορμητήριο και τη βάση οργανώσεως του Ιεραποστολικού μας έργου.

Ανάγκη Ιερού Ναού

Η μεγάλη δυσκολία μας είναι ότι ακόμη δεν έχουμε βρει οικόπεδο ώστε να ξεκινήσει η ανέγερση του πρώτου Ορθόδοξου (και Καθεδρικού συγχρόνως) Ναού μας. Πολύ ακριβά τα οικόπεδα, «φωτιά» σε σχέση με την Ελλάδα. Αλλαξαν όλα στη χώρα και δεν πλησιάζεται τίποτε. Η ζωή πολύ ακριβή.
Προσευχόμασθε, προσπαθούμε και ψάχνουμε, μιλάμε με κόσμο και εταιρείες συνέχεια και ενημερωνόμασθε για τήν αγορά και τα υπάρχοντα οικόπεδα στην πόλη, και αναμένουμε.
Προς το παρόν θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε στο μικρό Παρεκκλήσι της Επισκοπής (γκαράζ αυτοκινήτου).

Περισσότερα... http://ierapostoles.gr/2011/06/%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%b5-%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b6/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου