Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Νεοφώτιστοι στο Μαλάουι με την ελπίδα να αποκτήσουν τη δική τους εκκλησία...

Η "εκκλησία" της καρδιάς

Κάποιες ψυχές στην περιοχή Ντιράντι (Μαλάουι) ποθούν να αποχτήσουν την δική τους εκκλησία!
Οι πιστοί στην περιοχή αυτή που είναι κοντά στη συμπρωτεύουσα, έχουν επηρεαστεί θετικά. Είναι φλογεροί και με πολλή αγάπη στην Εκκλησία. Πριν 2 μήνες, η ιεραποστολή αγόρασε στην περιοχή τους ένα πανέμορφο κεντρικό οικόπεδο και είναι συγκινητικό το πώς αντέδρασαν αυτοί οι άνθρωποι. Από τότε που αγοράστηκε το οικόπεδο, κάθε μέρα πηγαίνουν εκεί και λένε όλοι μαζί το Σύμβολο της Πίστης μας, το Τρισάγιο, την Τιμιωτέρα και άλλες ορθόδοξες προσευχές που ξέρουν, και θερμά παρακαλούν το Θεό, να τους χαρίσει εκεί μια Εκκλησία.
Εδώ και δύο χρόνια αναγκάζονται να πηγαίνουν σε πολύ μακρινή Εκκλησία για τις λειτουργικές τους ανάγκες, πράγμα που δυσκολεύει πολύ όλους.
Ας προσευχηθούμε ο καλός Θεός να τους βρει έναν δωρητή, ώστε να χτίσουμε αυτήν την Εκκλησία και επίσης να αναδείξει και τον καλό τους κατηχητή σε πρεσβύτερο, αν είναι το θέλημά Του, ώστε να μπορεί να συνεχίσει εκτός από το διακόνημα της διδασκαλίας να ασκεί και το λειτούργημα της Λατρείας: να τελεί τα Άγια Μυστήρια, να δίνει την Αγία Κοινωνία, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας.
Δεν κουραζόμαστε, αδελφοί, ούτε ντρεπόμαστε να ζητάμε, γιατί το κάνουμε προς δόξαν θεού και όχι προς προσωπικό συμφέρον. Κι εσείς, παρακαλούμε, μη βαρυγκωμάτε στις αιτήσεις μας. Το κύριο αίτημά μας δεν είναι να μας στέλνετε λεφτά, αλλά να προσεύχεστε για τα αιτήματά μας.
Η Εκκλησία ποτέ δεν έπαψε να προσεύχεται για τους δωρητές της και κυρίως για τους κτίτορες των Ορθοδόξων Ναών και συνεχίζει να το κάνει αυτό στους αιώνες των αιώνων!
π. Ερμόλαος Ιατρού


Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου