Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος στο ιεραποστολικό κέντρο Αγίου Γεωργίου Μαροντέρα (Ζιμπάμπουε)





Την 10η Οκτωβρίου 2011 η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄ επισκέφθηκε το ιεραποστολικό κέντρο Αγίου Γεωργίου Μαροντέρα, σε απόσταση 75 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Χαράρε.

Στον χώρο αυτό αποτυπώνεται σαφώς η συμβολή των Ελλήνων που προσφέρουν από το υστέρημά τους για να συμβάλουν στο ιεραποστολικό έργο του Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου, τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, προσερχόμενος στον όμορφο αρχιτεκτονικά Ναό του Αγίου Γεωργίου, συνοδευόμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ.Σεραφείμ και τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, Θεοφιλ. Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο κ. Βάιο Πράντζο και τα μέλη της Αδελφότητος Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης για το έργο τους, ενώ υπογράμμισε την προσφορά τόσο του προηγούμενου Μητροπολίτη, νυν Σεβ. Άκκρας κ. Γεωργίου, όσο και του Σεβ. κ. Σεραφείμ, για ό,τι εδημιούργησαν στην περιοχή της Μαροντέρα για τους γηγενείς αφρικανούς ορθόδοξους αλλά και τους λιγοστούς Έλληνες και Κυπρίους που ζούνε εκεί. Επίσης συνεχάρη τον Εφημέριο, π.Ιωάννη, ο οποίος τυγχάνει απόφοιτος της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Αγιος Αθανάσιος», για την καρποφοόρο ιερατική του διακονία.

Τέλος, προσέφερε δέματα με τρόφιμα στις οικογένειες της περιοχής.

Περισσότερα...  http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=679

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου