Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Μητροπολίτη Αξώμης με Πατριάρχη Αιθιοπίας


Η σημερινή ήμέρα, είναι αφιερωμένη Παγκοσμίως εις τα «Ηνωμένα Έθνη», όπου τιμήθηκε με επισημότητα εις την Αδδίς Αμπέμπα.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ Πέτρος προσκληθείς παρέστη εις την εορτή η οποία ετέλεσθη και εις τα Ελληνικά Σχολεία της Αδδίς Αμπέμπα παρόντος του Εξοχ. Πρέσβεως της Ελλάδος κ Μ. Δαρατζίκη, μελών του Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητος, όλων εκπαιδευτικών των Ελληνικών Σχολείων, εκατοντάδων γονέων και κηδεμόνων των μαθητών.
Εις τους συγκεντρωμένους είς το μεγάλο στάδιο αθλητικών εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητος , εκ μέρους της εν Αδδίς Αμπέμπα αντιπροσωπείας των Η.Ε., ομίλησε επικαίρως η κα Purnima Kashyap διευθύντρια της WFP τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η αντιπροσωπεία εις την Αιθιοπία.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη είς το Πατριαρχείον Αιθιοπίας όπου συνηντήθη με τον Πατριάρχην Αιθιοπίας κ Παύλον εν όψει την μεταβάσεως του Σεβ. Μητροπολίτου εις Αθήνας δι΄ υπηρεσιακούς λόγους ως και δια υποθέσεις των εν Αθήνας ευρισκομένων Αιθιόπων.
Κατά την συνάντηση τους ο Πατριάρχης Παύλος ανέφερε ότι παρακολουθεί διαρκώς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις των γεγονότων εις την Ελλάδα.
Εδήλωσε ότι όλοι τους συμπονούν και συμπάσχουν με τον λαόν της Ελλάδος και ότι προσεύχεται εις τον Θεόν της αγάπης και της δικαιοσύνης δια την ταχείαν λύσιν των οικονομικών προβλημάτων της χώρας και του αδελφού Ορθόδοξου Χριστιανικού Ελληνικού λαού.
Υπογράμμισε δε δια μία ακόμη φορά ιδιαίτερη αγάπη του προς την Ελλάδα, διότι είναι η χώρα η οποία από την Αρχαιότητα μεταλαμπάδευσε πρός όλον τον κόσμον όχι μόνον τις Επιστήμες ( Μαθηματικών, της Φυσικής, της Ιατρικής, και της Φιλοσοφίας) αλλά περισσότερο από όλα την Επιστήμη των Επιστημών, την Χριστιανικήν Ορθόδοξον Θεολογία.
Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος εδέχθη εις εθιμοτυπικήν επίσκεψιν εις την Ιεράν Μητρόπολιν τον νέο αφιχθέντα εν Αιθιοπία Εξοχ. Πρέσβυν της Αιγύπτου κύριον Mohamed Intris τον οποίον καλωσόρισε είς την ωραίαν και φίλην χώραν της Αιθιοπίας και του ευχήθηκε καλήν επιτυχίαν εις το έργον του.

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9604:2011-10-21-18-46-51&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου