Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Χαρτούμ Εμμανουήλ: «Θεασασθαι τας χώρας....»





από την Ι.Μ.Χαρτούμ          

 Εκδήλωση αγάπης στα διαγωνιζόμενα παιδιά μας                                       

Σήμερα «Κυριακή της Σαμαρείτιδος», όπως την έχει καθιερώσει η Εκκλησία μας, τελέσαμε το Μυστήριο της Ευχαριστίας. Καλέσαμε τα παιδιά μας και προσευχηθήκαμε ιδιαίτερα γι’ αυτά, λίγο πριν τις εξετάσεις τους. Στο Ευαγγέλιο της ημέρας αυτής κυριαρχεί ένας διάλογος σπάνιος για την εποχή και τα δεδόμενα της. Ενας διάλογος και μιά συνομιλία του Ιησού «μετά γυναικός». Σπάει τα «ειωθότα» και τα κατεστημένα. Συνομιλεί και διαλέγεται με μιά γυναίκα της εποχής του ο Χριστός, κι απ' αυτή τη συνάντηση εξάγονται πλείστα όσα θεολογικά μηνύματα. Ο «έχων ώτα» με ευρύτητα ακοής, ας τα προσέξει σήμερα περισσότερο, από ποτέ άλλοτε, ταύτα τα πανεπίκαιρα και άκρως επικοδομητικά λόγια, σε μιά εποχή, που όλοι μας, σχεδόν όλοι μας «μονολογούμε» μονοπωλώντας κατά δοκούν τον Θεϊκό λόγο...

Όμως εμείς δεν θα κηρυγματολογήσουμε σ’ αυτό το πενιχρό αρθρογράφημά μας περισσότερο.

Εξω, εδώ στο Χαρτούμ, η θερμοκρασία κυμαίνεται ανάμεσα στους 40 με 45 και ίσως περισσότερο βαθμούς.... Μέσα στο χώρο της Εκκλησίας προσπαθούμε να προσευχηθούμε «υπέρ πάντων...».

Γι’ αυτό και σήμερα καλέσαμε τα παιδιά μας. Τα λιγοστά παιδιά μας, για να τους εκδηλώσουμε με «ευχές και δεήσεις» πρωτίστως, την καρδιακή μας αγάπη γι’ αυτά.

Τους διαβάσαμε μία ευχή καταγεγραμμένη στη δημοτική γλώσσα, που εκείνα περισσότερο σήμερα κατανοούν. Την πήραμε μέσα από τον ηλεκρονικό υπολογιστή... Είναι μιά ευχή για επιτυχία, δύναμη και ενίσχυση, μαζί με το φωτισμό της Χάρης του Θεού, που είχε γράψει, μακαριστός πλέον, άγιος Ιεράρχης.

Το μήνυμα του Επισκόπου: «ο Θεός να είναι οδηγός και συνοδοιπόρος στη ζωή Σας πάντοτε».

Τα παιδιά με συγκίνηση δέχθηκαν τις ευχές μας. Την ευχή της «Εκκλησίας όλης...». Να τα συνοδεύει στις εδώ και τώρα εξετάσεις τους, αλλά και στις γενικώτερες «εξετάσεις ζωής» στο μέλλον. Ενα μέλλον τόσο αβέβαιο, όσο και ελπιδοφόρο μέσα στο πέλαγος της αγάπης του Θεού.

Αυτό το ελάχιστο κάναμε εμείς... προσφέροντάς τους ένα στυλό αγάπης, μα πάνω απ’ όλα την ειλικρίνεια της αγάπης μας.

Οι ευχές του αγίου Πατριάρχου μας να Σας συνοδεύουν. Οι ευχές του Επισκόπου να είναι μαζί Σας. Οι ευχές του Ιερέως και καθηγητού Σας εδώ στο Χαρτούμ να Σας ενδυναμώνουν για ένα καλύτερο μέλλον. Οι ευχές όλων των παρόντων Καθηγητών είναι μαζί Σας. Οι ευχές των γονέων και όλων των παροίκων να είναι μαζί Σας.

Καλή επιτυχία παιδιά! Επιτυχία και δύναμη σ’ όλα τα παιδιά της Πατρίδας μας και τα όπου γής Ελληνόπουλα.
http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=9353

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου