Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως, επισκέφθηκε το «Σπίτι για τα παιδιά του δρόμου»



Μητροπολίτου Άκκρας Γεωργίου

Την Δευτέρα, 28η Μαΐου 2012, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνό, επισκέφθηκε το ευαγές ίδρυμα υπό την επωνυμία «Σπίτι για τα παιδιά του δρόμου» που λειτουργεί κάτω από την σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως και με την εθελοντική προσφορά του ζεύγους Ιωάννη και Ελένης Βουγιουκλή.

Στο «Σπίτι» φιλοξενούνται σήμερα 50 ορφανά παιδιά που έχασαν τους γονείς τους από τον ιό HIV/AIDS. Στα παιδιά προσφέρεται δωρεάν εκπαίδευση από εκπαιδευτικούς που μισθοδοτούνται από την Ιερά Μητρόπολη, τροφή και στέγη.

Ο Μακαριώτατος φανερά συγκινημένος συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο, το ζεύγος Βουγιουκλή και τους συνεργάτες τους για την αγάπη και την θαλπωρή που προσφέρουν στα δυστυχισμένα παιδιά που βρήκαν ελπίδα και χαρά κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία και ευχαρίστησε τους κ.κ. Παναγιώτη και Ιωάννη Μπαλαδάκη για την προσφορά τροφίμων, γραφικής ύλης και παιχνιδιών στα παιδιά.

Το απόγευμα ο Μακ.Πατριάρχης συναντήθηκε με τους Αφρικανούς κληρικούς της Μητροπόλεως, ενημερώθηκε για την πορεία του ιεραποστολικού έργου στην περιοχή και έδωσε οδηγίες για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιεραποστολής

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=787

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου