Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Συμμετοχή του Ορθόδοξου Επισκόπου Μοζαμβίκης στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα των Νοσοκόμων
Οι ανωτέρω φωτογραφίες προέρχονται από τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Νοσοκόμων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μαπούτο από το Συμβούλιο των Χριστιανικών Εκκλησιών της Μοζαμβίκης, με την παρουσία του Υπουργού Υγείας, μελών του Κοινοβουλίου, εκπροσώπων του ιατρικού κι επιστημονικού κόσμου και φυσικά των προεστών των Χριστιανικών Εκκλησιών της χώρας, μεταξύ των οποίων και του Ορθόδοξου Επισκόπου κ. Ιωάννη.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για την ορθόδοξη παρουσία. Είπε χαρακτηριστικά ότι η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία, που είναι η Ελληνορθόδοξη, είναι μαζί μας!

Στην εορταστική αυτή σύναξη παραστάθηκε, εξάλλου, η Παιδική Χορωδία της Επισκοπής των Ορθοδόξων, η οποία έψαλε, εκτός προγράμματος εκκλησιαστικούς ύμνους στα ελληνικά και πορτουγέζικα καταχειροκροτούμενη!

Ο Επίσκοπος κ. Ιωάννης, στην ιδιαίτερη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας κ. Alexandre Manguele, μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, καθώς επίσης την διαβεβαίωσή του οτι η Εκκλησία μας είναι συνοδοιπόρος και αρωγός στο δύσκολο έργο υπέρ της υγείας. Επίσης συνεχάρη τις νοσοκόμες και τις μαίες για την προσφορά τους στον πάσχοντα άνθρωπο, ονομάζοντάς τις σύγχρονους Καλούς Σαμαρείτες της Αφρικανικής Κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου