Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος επισκέφθηκε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ιεράς Επισκοπής Κατάγκας



από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, του Αρχιμ.Νάρκισσου Γκάμμο 

        
Την 13η Οκτωβρίου 2012 η ΑΘΜ Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ επισκέφθηκε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ιεράς Επισκοπής Κατάγκας, ευλόγησε τους πολυπληθείς μαθητές και συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς, επαινώντας το καρποφόρο παιδαγωγικό έργο τους και δίνοντας πατρικές συμβολές για την καλύτερη κατά Χριστό διάπλαση των ψυχών των παιδιών μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, εξεδήλωσε την ευαρέσκεια Του προς τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Κατάγας κ. Μελέτιο για το εκπαιδευτικό και εν γένει ποιμαντικό έργο που επιτελείται στην τοπική Εκκλησία.
Κατόπιν, ο Μακαριωτατος επισκέφθηκε την Ερίτ. Κυβερνήτη της επαρχίας Κατάγκας κ. Cime Jinga Charlotte, ευχαριστώντας για την επιδεικνυομένη συμπαράσταση στο έργο της Ορθόδοξης Εκκλησιάς στην ανωτέρω επαρχία, ενώ η κα. Cime Jinga Charlotte εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των πολιτών για την πολυεπίπεδη προσφορά του παλαιφάτου Πατριαρχείου στην περιοχή.
Ακολούθως, η ΑΘΜ μετέβη στην υπό ανέγερση Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, όπου ετέλεσε αγιασμό, ευχομένος την γρήγορη περάτωση των εργασιών προς πνευματική οικοδομή των πιστών. Ακόμη, ευλόγησε την παρακείμενη φάρμα της Επισκοπής, η οποία λειτουργεί ως πρότυπο παραγωγής που βοηθά την ευρύτερη περιοχή.
Επιστρέφοντας στο ιεραποστολικό κέντρο, στην πόλη Κολουέζι, ετέλεσε τρισάγιο στο τάφο του μακαριστού π.Κοσμά Γρηγοριάτη και κατόπιν γευμάτισε με τους κληρικούς της Ι. Επισκοπής και τις πρεσβυτέρες τους, απευθύνοντας νουθεσίες και επαινώντας την θυσιαστική και καλλίκαρπη διακονία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου