Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Κανάγκα (Κονγκό)





Την 19η Οκτωβρίου 2012 η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ.Αρχιμ. κ. Νάρκισσο Γκάμμο, Σχολάρχη της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Αγ. Αθανάσιος», αφίχθη στο αερολιμένα της πόλης Κανάγκας, όπου Τον υπεδέχθησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κεντρώας Αφρικής κ.Νικηφόρος και Πενταπόλεως κ.Ιγνάτιος.

Ακουλούθησε επίσημη υποδοχή στο Ιεραποστολικό Κέντρο «Άγιος Ανδρέας» και τέλεση δοξολογικής δεήσεως, κατά την οποία ο επιχώριος Μητροπολίτης, Σεβ.Κεντρώας Αφρικής κ.Νικηφόρος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «...μέσα σε μια πενταετία δυο φόρες ήρθατε να αφουγκραστείτε τον κτύπον της καρδιάς μας, τους πόνους και τις χάρες των παιδιών σας και να τους ευλογήσετε με την τίμια δεξιά σας».

Και ο Σεβ.Μητροπολίτης Πενταπόλεως επεσήμανε: «…είναι βέβαιο ότι η παρουσία σας θα αποτελέσει αναζωπύρωση του ζήλου των πιστών και περαιτέρω εξάπλωση της ορθόδοξου Εκκλησιάς μας ,για την οποίαν οι ευσεβείς Κονγκολέζοι δείχνουν ιδιαίτερο και θερμό ενδιαφέρον».

Κατά την αντιφώνησή Του ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και εξέφρασε τον θαυμασμό για την πρόοδο της ιεραποστολής στην περιοχή του δυτικού Κογκό, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους σκαπανείς της ιεραποστολής και στις κυρίες της αδελφότητος «Σωτήρ» που επί σειρά ετών διακονούν θυσιαστικώς κοντά στον Σεβ.Μητροπολίτη Πενταπόλεως κ.Ιγνάτιο.

Σημειώνεται ότι το Ιεραποστολικό Κέντρο «Άγιος Ανδρέας» της Κανάγκας είναι το πρώτο ιεραποστολικό κέντρο στην κεντρική Αφρική με πρωτεργάτες τους αειμνήστους πατέρες Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο και Χαρίτωνα Πνευματικάκι, οι οποίοι άρχισαν την ιεραποστολική προσπάθεια από το έτος 1972 με 30 πιστούς, ενώ σήμερα, Χάριτι Θεού, υπερβαίνουν τις 50.000 σε είκοσι Ενοριακές Κοινότητες.

Το απόγευμα ο Μακ.Πατριάρχης επισκέφθηκε την Ενορία Ζωοδόχου Πηγής, στην περιοχή Tshilumba, όπου λειτουργεί και δημοτικό σχολειό. Η υποδοχή του Σεπτού Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας υπήρξε αυθόρμητη και συγκινητική, όπως ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η αναφορά του Σεβ.Πενταπόλεως στην ιστορία του Ναού, ο οποίος αποτελεί της οικογενείας Παλαμιώτη, εις μνήμη του κεκοιμημένου υϊού τους, Κωνσταντίνου Παλαμιώτη, ιπταμένου πυροσβέστη.

Περισσότερα...  http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=850

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου