Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: " Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί όταν δούμε ο ένας τον άλλο κατά πρόσωπο με αγάπη και συμπόνια"

Prismanews.gr 
papas-theodoros
 
Δεν περίμενα ότι οι καταστάσεις της Αφρικής θα έφταναν κάποτε στην πατρίδα μας, είπε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β' από την Νέα Αλικαρνασσό της Κρήτης όπου βρίσκεται.
"Ένα προσκύνημα ταπεινό είναι εδώ κάθε φορά που έρχομαι στην Αλικαρνασσό στον τόπο που με γέννησε και με ανέθρεψε. Έτσι λοιπόν σήμερα ανήμερα του Αγιου Ελευθεριού θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που έχουμε φτάσει. Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί όταν δούμε ο ένας τον άλλο κατα πρόσωπο με αγάπη και συμπόνια", ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του εορτάζοντος Αγίου Ελευθερίου στη Νέα Αλικαρνασσό.
"Και με την πιο παράξενη φαντασία κανείς δεν μπορούσε να περιμένει οτι φτάσαμε εδώ. Όμως πρέπει να δούμε την πραγματικότητα, ήρθαν αυτές οι ημέρες. Και όταν περιέγραφα τις καταστάσεις της Αφρικής με την φτώχεια και την εξαθλίωση δεν περίμενα ότι οι ίδιες εικόνες θα έφταναν κάποτε στην πατρίδα μας", τόνισε.
Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει πως η κατάσταση στη χώρα έφτασε σε αυτό το σημείο ενώ ζήτησε από τον κόσμο να κάνει κουράγιο σημειώνοντας πως μπορεί οι Έλληνες να έχουν πέσει ωστόσο γρήγορα θα ξανασηκωθούν στα πόδια τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου