Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Επίσκεψη του νέου Κόπτη Πατριάρχη κ. Θεόδωρου στον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο

Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων η πρώτη επίσκεψη του πρόσφατα εκλεγέντα νέου Κόπτη Πατριάρχη κ. Θεόδωρου στον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο. Ο προκαθήμενος της Κοπτικής Εκκλησίας της Αιγύπτου επισκέφθηκε για πρώτη φορά από την ανάρρησή του στον Πατριαρχικό θρόνο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στην Πατριαρχική Επιτροπεία του Καΐρου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας η συνάντηση έγινε παρουσία πλήθους εκπροσώπων των αιγυπτιακών μέσων μαζικής ενημερώσεως, δείγμα της εκτιμήσεως και του σεβασμού που απολαμβάνει στη Νειλοχώρα το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο της Ορθοδοξίας.
Καλοσωρίζοντας τον Κόπτη Πατριάρχη, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης του εξέφρασε τα ειλικρινή χαροποιά του αισθήματα για την επίσκεψη αυτή, ευχόμενος στον νέο Προκαθήμενο καλλίκαρπο πατριαρχία προς όφελος του ποιμνίου των Κοπτών Αιγυπτίων. Παράλληλα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις των δύο εκκλησιών και στο κοινό ενδιαφέρον τους για την προκοπή όλων των Αιγυπτίων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκευτικής ομολογίας. Ανέπτυξε δε διεξοδικά την πολυσχιδή ιεραποστολική δράση του Πατριαρχείου απ' άκρου εις άκρον της αφρικανικής ηπείρου, μην παραλείποντας να προσκαλέσει τον Κόπτη Πατριάρχη στην έδρα του Θρόνου στην Αλεξάνδρεια.
Από την πλευρά του, ο Κόπτης Πατριάρχης εξέφρασε και εκείνος την ικανοποίησή του για την πρώτη αυτή συνάντηση με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο και μάλιστα κατά την πανυγηρική ημέρα των Χριστουγέννων. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο εκκλησιών, στον άξονα της φιλαλληλίας και της αμοιβαίας κατανοήσεως. Καταληκτικώς ευχήθηκε να επικρατήσει ομόνοια στην Αίγυπτο, την χώρα όπου βάδισε η Αγία Οικογένεια.

Περισσότερα...   http://www.amen.gr/article11686 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου