Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος: Εκεί όπου η Ορθοδοξία έχει μαύρο χρώμα…

energospolitis.gr

Είτε είναι βαθιά θρησκευόμενος είτε όχι, κανείς δεν μπορεί ζώντας στον Ελλαδικό χώρο να μη νιώσει τη μυσταγωγία των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας που διανύουμε προς την Ανάσταση. Ο παραλληλισμός των όσων βιώνουμε είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε εθνικό, με τα Θεία Πάθη είναι σχεδόν αναπόφευκτος.
Τι γίνεται όμως όταν η χώρα δεν είναι Χριστιανική, όταν προσπαθείς να μεταλαμπαδεύσεις και να κηρύξεις τα όσα πιστεύεις σε έναν τόπο όπου ζωή και  θάνατος εναλλάσσονται μέσα σε λίγα λεπτά;
Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν φέτος από την πείνα στη Νιγηρία, στη Σομαλία, στο Νότιο Σουδάν και στην Υεμένη, σύμφωνα με την Unicef.
Στην Υεμένη, όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, 462.000 παιδιά υποφέρουν από σοβαρό υποσιτισμό, όπως 450.000 άλλα στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας όπου δραστηριοποιείται η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.
Στις χώρες αυτές ο Μητροπολίτης Νιγηρίας κ.κ. Αλέξανδρος, δίνει τον προσωπικό του αγώνα. Πέρα και έξω από τα χρυσοποίκιλτα άμφια, τις φανταχτερές τελετουργίες σε ναούς γεμάτους χρυσό από τα τάματα των πιστών, αλλά σε εκκλησίες χτισμένες από χορτοκαλύβες, σε σχολεία όπου την επόμενη μέρα μετράς πόσα παιδιά επέζησαν από την πείνα. Χωρίς καμιά οικονομική ενίσχυση από το κράτος της Νιγηρίας, παρά μονάχα ότι μπορεί να προσφέρει η Εκκλησία της Ελλάδος μέσω του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής, διάφορες Μητροπόλεις, Ιεραποστολικοί Σύλλογοι και ιδιώτες. «Μόνο ο Θεός ξέρει πως ακόμα μπορούμε και υπάρχουμε» θα επισημάνει. Για την παραμονή των ιεραποστόλων στις χώρες αυτές λέει με έμφαση: «οι υπάρχουσες δυσκολίες, προκαταλήψεις ή και αντιδράσεις, κάνουν το έργο πιο προκλητικό και πολύ πιο ενδιαφέρον! Δοκιμάζει κανείς τις αντοχές του, ανακαλύπτει τις δυνατότητές του και πάνω από όλα βιώνει την παρουσία της Χάριτος του Θεού καθημερινά».
Δεν χρειάζεται να πιστεύει κανείς παρά μονάχα στην ανθρωπιά για να στηρίξει το έργο αυτών των ανθρώπων στην Αφρική, αρωγός των οποίων είναι και η Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, όπου μπορεί να απευθυνθεί κανείς για την ενίσχυσή τους.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ
Συνέντευξη στον ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΤΟ: http://energospolitis.gr/mitropolitis-nigirias-alexandros-synenteuxi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου