Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

 
 
 
Την Κυριακή 28η Μαΐου 2017, μνήμη των 318 Θεοφόρων Πατέρων της εν Νικαία Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, εχοροστάτησε στον περικαλλή Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.
Παρευρέθησαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας και Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας κ.Νάρκισσος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο νέος Πρόεδρος της ιστορικής Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ.Εδμόνδος Κασσιμάτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» Δρ.Λιλίκα Θλιβίτου και εκκλησιαζόμενοι πιστοί.
Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσέφερε προς τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ.Δανιήλ Μπιάζη, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Ιερά Εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, προστάτου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, έργο και δωρεά του εξαίρετου αγιογράφου κ.Ιωάννη Παστελλά,προκειμένου να τοποθετηθεί προς προσκύνηση εντός του Ιερού Ναού, για να τιμάται μεγαλοπρεπώς ο Άγιος. Ακολούθως, ο Μακαριώτατος, τέλεσε τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Εντευκτηρίου-Ᾱρχονταρικίου και του Γραφείου του Ιερατικώς Προϊσταμένου, παραπλεύρως του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Αλεξανδρείας.
 
 
Συνέχεια...http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1283

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου