Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Θεία Λειτουργία στο Namisasi -Malawi

Orthodox Metropolis of Zambia and Malawi


Image may contain: 4 people

Image may contain: cloud, sky, tree, grass, plant and outdoor

Image may contain: 2 people, people standing

Image may contain: 17 people, people standing

Image may contain: 11 people, people standing, sky and outdoor

Image may contain: 4 people, people smiling, people standing, shoes, child and outdoor

Image may contain: 9 people, people smiling, people standing, crowd, sky and outdoor

25 Νοεμβριου 2017 Namisasi -Malawi
Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ζαμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννη εις τιμήν και μνήμην της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου στον Ιερό ναό της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας στο Namisasi-το οποίο βρίσκετε σε απόσταση 350 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα,του Μαλάουι, Λιλονγκουε κοντά στα σύνορα με την Μοζαμβίκη, παρουσία πιστών και του αρχηγού της το...πικής φυλής -ο οποίος είναι και κατηχούμενος-.
Στη συνέχεια και με αφορμή τα σημερινά Γενέθλια του προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αποστόλου Μάρκου Μακαριότατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιωάννης απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους τους προέτρεψε λέγοντας " όλοι μας να ενώσουμε τις προσευχές μας ο Θεός να το προστατεύει και να τον καθοδηγεί έτσι ώστε ως άλλος Μωυσής, να συνεχίσει να ηγείται της Ορθόδοξης εκκλησία της Αφρικανικής της Ηπείρου . Το καλύτερο δώρο για τα σημερινά Γενέθλια του Πατριάρχη μας κ. Θεοδώρου Β` του προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αποστόλου Μάρκου του Πατριάρχη ιεραποστόλου του Πατρειαρχη των φτωχών και ταλαιπωρημένων χριστιανών είναι η επικράτηση της ειρήνης σε όλο τον κόσμο και η εν Χριστώ σωτηρία μας τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβ.. κ.Ιωαννης
Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κόψιμο γενέθλιας τούρτας για τον εορταζόμενο Πατριάρχη Αλεξανδρείας,και με τραγουδια των μικρών παιδιών στην τοπική διάλεκτο.
Ο Θεός να τον προστατεύει για να μας καθοδηγεί
Εις έτη πολλά, Μακαριότατε!

https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-and-Malawi-391805074291380/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου