Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΜΝΗΜΗ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΒΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Το μήνυμα της συναδέλφωσης μεταξύ των θρησκειών στην Αίγυπτο, ως παράδειγμα για όλο τον κόσμο, τόνισε άλλη μία φορά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, χοροστατώντας στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στην Αλεξάνδρεια.
Ο Ναός παραχωρήθηκε από την Ελληνική Κοινότητα πριν έξι χρόνια στην Κοπτική Εκκλησία, αλλά με το Ελληνορθόδοξο Δευτερόθρονο Πατριαρχείο και την Ελληνική παροικία να διατηρεί τη δυνατότητα να τελεί την πανήγυρι κάθε χρόνο, την ημέρα της ανάληψης του Προφήτου Ηλιού στον ουρανό.
Μιλώντας προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αλλά και τους επισήμους που παραβρέθηκαν, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη και τους Κοινοτικούς Επιτρόπους κ.κ. Ανδρέα Βαφειάδη και Δημήτρη Κάβουρα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας για την παραχώρηση του Ναού για την τέλεση της Ορθόδοξης Θείας Λειτουργίας. Τόνισε μάλιστα, ότι βρέθηκε μαζί με τον Κόπτη Προκαθήμενο Πατριάρχη Ταουάντρος πριν από δέκα μέρες στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου συμπροσευχήθηκαν από κοινού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αρχιμ. κ. Δανιήλ Μπιάζης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου