Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Εορτάζει ο Επίσκοπος... Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας - Ιεραποστολική Στέγη

 ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ 

"Εορτή και πανήγυρις η σημερινή ημέρα για την Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας και την Ιεραποστολική Στέγη Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, διότι άγει τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος. της θυσίας και της ανιδιοτελούς αγάπης. Η ζωή του μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδάκια του, όπως τα αποκαλεί, στην Κεντρική Τανζανία αλλά και στην Ελλάδα.
Ο Θεοφιλέστατος εόρτασε τα ονομαστήριά του στην πόλη της Αρούσας, όπου τα πνευματικά του παιδιά του επιφύλαξαν έκπληξη κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας προσφέροντάς του μια τούρτα, ως ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης.
11 ώρες μακριά από την Αρούσα, στην περιφέρεια της Ιρίνγκα, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αγαθονίκου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Ιμπόγκο όπου παραβρέθηκε ο Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος και ο Ιεροδιάκονος Μάξιμος. Οι κάτοικοι του Ιμπόγκο χάρηκαν ιδιαίτερα κατά τη σημερινή ημέρα εκφράζοντας τις ευχές τους για τον πνευματικό τους πατέρα. Φυσικά δεν έλειψαν τα τραγούδια και οι χοροί στο προαύλιο του ναού με στίχους αφιερωμένους στον Επίσκοπό τους.
Στο τέλος, της Θεία Λειτουργίας παρατέθηκε εόρτια τράπεζα προσφορά της Ιεραποστολικής Στέγης, ενώ παράλληλα διανεμήθηκαν παπούτσια, παντοφλάκια, κάλτσες και σχολικές στολές σε παιδιά και εφήβους, δωρεά ανωνύμων αδελφών μας!
Χρόνια πολλά και ευλογημένα αγαπημένε μας Δεσπότη, αδελφέ και Γέροντα!
Εις πολλά έτη!"

Περισσότερα... https://www.facebook.com/ierapostolikistegi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου