Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

"Ολόθερμες ευχαριστίες από την νεοσύστατη Επισκοπή Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας..."

 Διορθόδοξο Κέντρο Πορευθέντες 


Αγαπητά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και λοιπά Μέλη του Ιεραποστολικού Σωματείου Πορευθέντες, και φίλοι της Ιεραποστολής μας,
δράττομαι της ευκαιρίας να επικοινωνήσω μαζί σας με την παρούσα επιστολή και να μεταφέρω τις ολόθυμες και ολόθερμες ευχαριστίες μας για την έκφραση της ανιδιοτελούς αγάπης σας προς τις εμπερίστατες και πένητες οικογένειες της νεοσύστατης Επισκοπής μας, αυτή της Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας.Βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα της Επισκοπής μας. Οι ανάγκες πολλές και δύσκολες, όπως ακριβώς και στην Ευαγγελική περικοπή (ο θερισμός πολύς και οι εργάτες λίγοι, Λουκ. 10: 2,1). Από το αναγκαιότατο ζήτημα της ιδρύσεως του Πνευματικού Κέντρου/Επισκοπείου, το οποίο θα αποτελεί τον πυρήνα όλων των Ιεραποστολικών δράσεων αλλά και τόπο αναφοράς όλων των κλιμακίων και λοιπών δραστηριοτήτων της Επισκοπής μας. Τον ευτρεπισμό των Ιερών Ναών που ήδη υπάρχουν και το χτίσιμο νέων Ναών (είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και σύντομα θα μπορούμε να προχωρήσουμε και στα εγκαίνια των νέων ναών), αλλά και κτιριακών υποδομών, αλλά και στον φιλανθρωπικό χώρο πολλές οι ανάγκες των ενδεών αδελφών μας που στέκονται ενώπιον μας με την ελπίδα να βρεθεί μια κάποια βοήθεια.Η εγκάρδια προσφορά σας, σε καιρούς εξαιρετικά χαλεπούς και δύσκολους για την πατρίδα μας αλλά και για τους πολίτες της, μας βοηθάει σημαντικά έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης του ιεραποστολικού έργου του Παλαιφάτου Πατριαρχείου μας, και να γίνει δυνατόν μέχρι τις ἐσχατειὲς τῆς Αφρικανικής Ἠπείρου να φθάσει ὁ λόγος τοῦ Εὐαγγελίου, μας γεμίζει κουράγιο, δύναμη και σθένος να συνεχίσουμε αυτό το ευλογημένο έργο, που δίχως τη δική σας βοήθεια δεν θα μπορούσε να έχει γίνει.
Χαιρόμαστε και παίρνουμε δύναμη πάντοτε για την εκ βάθους αγάπη σας και την συνεχή και ουσιαστική βοήθειά σας, σε όλους τους τομείς των λειτουργικών και κοινωνικών αναγκών του Ιεραποστολικού αγώνα μας, θα σας είμαστε στο διηνεκές ευγνώμονες καθώς επίσης θα μνημονεύονται σε κάθε ευχαριστηριακή σύναξη όλα τα ονόματά σας προς ενίσχυση και υπέρ υγείας και θείας βοηθείας.
Με τη χάρη του Θεού, κλείσαμε πλέον ένα χρόνο από την ίδρυση της Επισκοπής μας. Ζητούμε και πάλι τις προσευχές σας για να ανταπεξέλθουμε στις νέες προκλήσεις.
Το έργο μας, έχει να κάνει πρωτίστως με τον αγιασμό των ψυχών αθανάτων και ακολουθεί φυσικά η κοινωνική μέριμνα προς όλους. Ο Επίσκοπος, οι Ιερείς και οι αδελφοί που μας βοηθούν εθελοντικά στην Ιεραποστολή, που δίνουν την ψυχή τους. Δίπλα στη λέξη και την έννοια της αγάπης μπαίνει η θυσία, και γίνεται θυσιαστική αγάπη. Αυτή είναι η ολοκληρωτική αγάπη που δεν ξεχωρίζει κανένα ούτε λόγω φυλής ούτε λόγω κοινωνικών και θρησκευτικών ομάδων. Ο κάθε ένας που έρχεται ταπεινός ικέτης στο Ιεραποστολικό μας Κέντρο δεν φεύγει χωρίς να λάβει μια κάποια βοήθεια. Γι’ αυτό είναι τόσο μεγάλη και επιτακτική η ανάγκη να ολοκληρωθεί το Πνευματικό Κέντρο, αφού ήδη έχουμε προχωρήσει στην θεμελίωση του, και ευχόμαστε ο Κύριός μας να στείλει δωρητές ώστε να τελειώσει σύντομα. Συγχρόνως, σε αυτό το Κέντρο θα υπάρχουν δωμάτια για καλύπτονται ανάγκες φιλοξενίας, αλλά και χώρος φύλαξης πραγμάτων για τις λειτουργικές ανάγκες της Εκκλησίας. Ακόμα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέα και να στηρίξουμε ήδη υπάρχοντα προγράμματα καλλιεργειών και ζωοτροφίας στις Ενορίες των φτωχότερων χωριών, προκειμένου να βρίσκονται πόροι για να προσφέρεται περισσότερη πνευματική και υλική στήριξη, πολυεπίπεδη βοήθεια στους συνανθρώπους μας και κυρίως στα παιδιά.Αδελφοί μου,Χτυπάμε και πάλι την πόρτα της καρδιάς σας. Μην μας παρεξηγείτε. Η Αφρική είναι μία όμορφη ήπειρος, έχει τα πάντα αλλά λείπουν οι υποδομές. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι μαζί με την πνευματική τροφή, να βελτιώσουμε και τις συνθήκες της ζωής, και εννοούμε αυτά που για τον ανεπτυγμένο κόσμο είναι αυτονόητα και καθημερινά. Είναι γνωστό, τι δίδασκε και τι προέτρεπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: “για να ελευθερωθεί το υπόδουλο γένος των Ελλήνων, θα πρέπει να χτισθούν σχολεία”. Και τα σχολεία θα φέρνουν την αλήθεια και έτσι οι άνθρωποι θα ελευθερωθούν από τις διάφορες δεισιδαιμονίες και δαιμονικές προκαταλήψεις.Η νέα Επισκοπή Τζίντζας είναι μια νέα πρόκληση στο Ιεραποστολικό μας έργο. Είναι η απόδειξη ότι στην Αφρική η Ορθοδοξία δίνει νόημα στη ζωή των ανθρώπων και όλο και περισσότεροι αδελφοί μας επιθυμούν να μάθουν και να ζήσουν την αλήθεια του Ευαγγελίου και να γευτούν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας. Αυτό προσφέρουμε, γι’ αυτό θυσιαζόμαστε και γι’ αυτό επιζητούμε τις προσευχές σας.Και πάλιν και πολλάκις, αλλά και μυριάκις σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρετε. Να γνωρίζετε ότι καθημερινώς στην Ιεραποστολή πραγματοποιούνται πολλά και διάφορα έργα από τη δική σας προσφορά, και έτσι αν και είμαστε μακριά εν τούτοις γινόμαστε αδελφοί εν Χριστώ.Να έχετε όλοι την Χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και την Αγάπη του Θεού και Πατρός και την Κοινωνία του Αγίου Πνεύματος.
Καλή και Ευλογημένη Χρονιά!!
+Ελάχιστος εν Επισκόποις, Ο Τζίντζας & Ανατολικής Ουγκάντας Σίλβεστρος.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100014248969502

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου