Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Τελετή του αγιασμού και τοποθέτησης θεμελίου λίθου στον υπό ανέγερση ιερό ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, στην περιοχή Wakhala Chikwawa, στο Malawi

Orthodox Metropolis of Zambia and Malawi

Image may contain: one or more people, people standing, crowd and outdoor

Image may contain: 1 person, standing and outdoor

Image may contain: one or more people, plant and food

Image may contain: one or more people, people standing and outdoor

Image may contain: one or more people, crowd and outdoor

Image may contain: 1 person, standing, tree, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, people standing, mountain, sky, outdoor and nature

Σάββατο 1 Απριλίου 2017 Wakhala Chikwawa, Malawi
«Οι άνθρωποι όταν γνωρίσουν την Ορθοδοξία καταλαβαίνουν τη γνησιότητα, καταλαβαίνουν αυτό που τους δίνουμε δεν θέλουμε ανταλλάγματα, δεν είμαστε μία εκκλησία 10 ή 20 ανθρώπων αλλά έχουμε ιστορία 2000 χρόνων».
Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄
...
Με τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου, και μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και παρουσία πολλών ιθαγενών πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 1 Απριλίου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιωάννου η τελετή του αγιασμού και τοποθέτησης θεμελίου λίθου στον υπό ανέγερση ιερό ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, στην περιοχή Wakhala Chikwawa, στο Malawi .
Την τελετή του Αγιασμού και τον εσπερινό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης. κ. Ιωάννης ο οποίος ευλόγησε και επαίνεσε τις προσπάθειες του ιεραποστολικού κλιμακίου στο Μαλάουι .
Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος είχε συναντήση με το τοπικό άρχοντα, στον οποίο εξέφρασε το ενδιαφέρον και τον αγώνα της Ορθοδόξου Εκκλησίας για το λαό του Malawi, ανεξαρτήτως φυλής η θρησκεύματος. ευχαρίστησε για την τιμητική υποδοχή, για την στήριξη προς τον Ορθόδοξη Εκκλησία και επαίνεσε την πρόοδο και την εξέλιξη που παρατήρησε να σημειώνεται με την πάροδο του χρόνου στην πόλη του.

Περισσότερα...   https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-and-Malawi-391805074291380/?hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου