Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Εγκαίνια Ορθόδοξου Ναού Αγίου Στυλιανού Lilongwe, Malawi

Orthodox Metropolis of Zambia and Malawi

Image may contain: sky, cloud, outdoor and nature

Image may contain: people standing, cloud, sky and outdoor

Image may contain: 3 people, people standing

Image may contain: 2 people, people sitting and people eating

Image may contain: one or more people and people standing

Image may contain: one or more people and people standing

Image may contain: one or more people and indoor

Image may contain: 1 person, sitting and indoor


Image may contain: 1 person, sitting and indoor

Image may contain: 5 people, people standing

Ο Σεβ. κ. Ιωάννης, με τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου, έφθασε ,σήμερα Σάββατο 1Απριλίου 2017 στην πόλη Lilongwe - Malawi όπου τέλεσε με κατάνυξη και πνευματική ευφορία την ακολουθία των θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού με τη συνοδεία πολλών ιθαγενών ιερέων, και με την παρουσία εκατοντάδων νεοφώτιστων ορθοδόξων από την ευρύτερη περιοχή.
Αμέσως μετά τα ιερά εγκαίνια τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας έλαβε χώρα η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ερμόλου Manoya εις Διάκονο χειροτονία του κ. Σεραφείμ Lika
Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην σημασία και την τεράστια ευθύνη της διακονίας του ιερού Θυσιαστηρίου και των πιστών εν πνεύματι ταπεινώσεως, αγάπης και συνέσεως. Κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας, ο ιερουργὸς είναι μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, είναι εις τύπον Χριστού. Είναι απαραίτητο, επομένως, να έχει επίγνωση του ύψους της διακονίας του και, ταυτόχρονα, του μεγέθους της αναξιότητας του και των αμαρτιών του, και να αγωνίζεται να εχει καθαρότητα ψυχής καὶ σώματος, και να προσέρχεται στο μυστήριο της θείας Κοινωνίας με συνειδητή μετάνοια τόνισε o Σεβασμιώτατος .
Εν συνεχεία, επεσήμανε την σπουδαιότητα και τη σημασία της Ιεραποστολής και απευθυνόμενος προς το νέο Ιερέα έδωσε πατρικές συμβουλές και προτροπές, μεταφέροντας και την αγάπη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας.κ.Θεοδώρου Β', με την ευλογία του Οποίου ετελέσθησαν τα ιερά εγκαίνια και οι Δύο Χειροτονίες.


Περισσότερα...  https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-and-Malawi-391805074291380/?hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου