Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Στη Κύπρο εικοσαμελείς ομάδες νέων από τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινό πρόγραμμα νέων με νέους από την Εκκλησία της Κύπρου


Στα πλαίσια κοινής δράσης των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, έφθασαν στη Κύπρο εικοσαμελείς ομάδες νέων από τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινό πρόγραμμα νέων με νέους από την Εκκλησία της Κύπρου.

Το πιο πάνω Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από την 29η Αυγούστου μέχρι την 4η Σεπτεμβρίου 2012, στον κατασκηνωτικό χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στον Άγιο Νικόλαο στην Κακοπετριά.Η πραγματοποίηση του Προγράμματος αυτού αποφασίστηκε από τους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, Μακαριωτάτους Πατριάρχες Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρο, Αντιοχείας κ. κ. Ιγνάτιο, Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο και από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο, στη Σύσκεψη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που πραγματοποιήθηκε στη Κύπρο, την 27η Μαρτίου 2012, και αποτελεί κατ’ ουσία την πρώτη κοινή δράση της «Ορθόδοξης Πρωτοβουλίας» των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, που τίθεται σε εφαρμογή.

Η «Ορθόδοξη Πρωτοβουλία» αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των Εκκλησιών, στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ τους, στη σύσφιξη των σχέσεων με όλους τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής καθώς και στην ανάπτυξη αρμονικών και φιλικών σχέσεων μεταξύ των Αβρααμικών Θρησκειών. Επιπλέον μέσω της «Ορθόδοξου Πρωτοβουλίας» οι Εκπρόσωποι των Ορθόδοξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, θα μπορούν να έχουν συναντήσεις και συζητήσεις, αναζητώντας απαντήσεις σε πολλά και σημαντικά θέματα, που σχετίζονται με τη Χριστιανική παρουσία στη Μέση Ανατολή.

Στα πλαίσια, λοιπόν, της πρώτης αυτής κοινής δράσης των Ορθόδοξων Προκαθημένων, αφίχθηκαν στην Κύπρο το Σάββατο, 1η Σεπτεμβρίου 2012 οι Μακαριώτατοι Πατριάρχες Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος και Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Τον Μακαρ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος καθώς και οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ και Άκκρας κ. Γεώργιος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Άθως Παπαευρυπιάδης, Εκπρόσωπος του Πατριάρχη στην Κύπρο.

Την Κυριακή, 2α Σεπτεμβρίου 2012, οι τρεις Προκαθήμενοι συλλειτούργησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κακοπετριάς. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Προκαθήμενοι επισκέφθηκαν τον κατασκηνωτικό χώρο του Αγίου Νικολάου Κακοπετριάς, στον οποίο φιλοξενούνται οι νέοι που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, όπου παρακολούθησαν πρόγραμμα εορταστικό που διοργάνωσαν οι νέοι και στην συνέχεια είχαν χρόνο να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=814

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου