Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Θεμελίωση Οικήματος πολλαπλών χρήσεων των Ορθοδόξων στη Μοζαμβίκη

 
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και υπό καταρρακτώδη βροχή, σήμερα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, στην μακρινή Μοζαμβίκη, με τα πολλά και ιδιόρρυθμα προβλήματα, πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη θεμελίωση Οικήματος Πολλαπλών Χρήσεων της Ιεράς Επισκοπής.

Ο οικείος Ορθόδοξος Επίσκοπος κ. ΙΩΑΝΝΗΣ, με τις ευλογίες αλλά και με την ηθική και υλική συμπαράσταση του Προκαθημένου του Αλεξανδρινού Θρόνου, της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄, έθεσε τον θεμέλιο λίθο του εν λόγω οικήματος στον προαύλιο χώρο του Ιερού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (πίσω από την κόγχη του Ιερού Βήματος), το οποίο πρόκειται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Ορθοδόξων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην έδρα της Ιεράς Επισκοπής, στο Maputo, την πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης.

 
Το Οίκημα θα στεγάσει το Ιεραποστολικό Κέντρο της Ιεράς Επισκοπής, το Ελληνικό Σχολείο, την Βιβλιοθήκη, το Κέντρο Νεότητας και Πολιτισμού, πού τώρα στεγάζονται σε ανακατασκευασμένο γκαράζ και λειτουργούν με μεγάλες δυσκολίες, θα καλύψει δε τις αυξανόμενες ανάγκες κατηχήσεων, συνάξεων, επισήμων συναντήσεων με εκπροσώπους άλλων δογμάτων, κάνοντας την παρουσία και την δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας αισθητή.

Αξίζει εδώ να ξαναγίνει μνεία της μεγάλης αγάπης και της ευαισθησίας του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη μας κ. κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄ για την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης, όπου, ως Μητροπολίτης Zimbabwe, κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την Ιεραποστολή στην Μοζαμβίκη με ιδιαίτερη αγάπη για την Beira, όπου η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα αριθμεί εκατό και πλέον έτη ζωής (έτος ίδρυσης το 1896 ).

Στην Τελετή θεμελίωσης παραβρέθηκαν όλοι οι Ορθόδοξοι της περιοχής, ενώ πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνική εκδήλωση με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από τα παιδιά του Ελληνικού Σχολείου της Ιεράς Επισκοπής.
 
Περισσότερα...   http://orthomoz.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου