Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Ιρίγκα και στην Αρούσα της Τανζανίας (Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως)http://www.wordtravels.com/Travelguide/Countries/Tanzania/Map

Προς την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής:


 Ιεραποστολικό Κέντρο στην Ιρίγκα

....  Εδώ στην πόλη Ιρίγκα της Τανζανίας, όπου βρίσκεται το Ιεραποστολικό Κέντρο, καθημερινά βρίσκουν θαλπωρή πλήθος ορφανών και εγκαταλελειμμένων παιδιών, τα οποία με τη βοήθεια εθελοντών μαθαίνουν να αγαπούν το Χριστό και τους αδελφούς του Χριστού, να πηγαίνουν στις ακολουθίες της Εκκλησίας, να κάνουν σωστά το σημείο του Σταυρού, να προσεύχονται πριν να φάνε ή να πιούν το γάλα και το μπισκότο που τους προσφέρει η Ιεραποστολή. Μαθαίνουν να τρώνε πλένοντας προηγουμένως τα χέρια τους.
 
Ακολουθία σε αχυροκαλύβα-εκκλησία

Εδώ κανείς θα ακούσει τις καθαρές τους φωνές να ψάλλουν στον δωρεοδότη Κύριο ύμνους και ωδές πνευματικές, εφαρμόζοντας το ψαλμικό «ἐκ στόματος νηπίων κατηρτίσω αἶνον».

Πολλά από αυτά προετοιμάζονται καταλλήλως, για να δεχθούν το ένδυμα της αφθαρσίας, το Αγιο Βάπτισμα.

Επί πλέον, βοηθούνται στις σχολικές τους ανάγκες, γιατί εδώ στην Τανζανία η ειδικη ενδυμασία των μαθητων και όλα τα σχολικά είδη αγοράζονται από τις οικογένειες. Εκτός δε τούτων πρέπει να πληρώνουν αρκετά χρήματα, για να έχουν την δυνατότητα φοιτήσεως. Τα παιδιά, των οποίων η οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί, εκδιώκονται από το Σχολείο, μέχρις ότου πληρώσουν.
 
Παιδιά της Τανζανίας

Ενθυμείσθε, αγαπητοί αδελφοί τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό τί έλεγε; Χωρίς γράμματα πὠς μπορει κανείς να μαθει να διαβάζει το Ευαγγέλιο; Και σε μας εδώ, έχουν απομείνει ελάχιστα από τα 10.000 αντίτυπα της Αγίας Γραφής, τα οποία τυπώθηκαν στα Σουαχίλι με τη χρηματική συνδρομή της Αδελφότητάς σας, την οποίαν για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε εκ βαθέων, και τα οποία περιμένουν τα νέα παιδιά της Τανζανίας να μορφωθούν με τον Αθάνατο Λόγο του Θεού, ώστε αργότερα, όταν μεγαλώσουν να γίνουν οι άνθρωποι της Πίστεως της Ελπίδος και της Αγάπης.

Παρακαλούμε να εύχεσθε και να μη μας ξεχνάτε, ώστε όλοι οι Ορθόδοξοι απανταχού της γης να δοξάζουμε το πάντιμο και μεγαλοπρεπές Ονομα του Θεού.Αμήν.

Με Αγάπη Χριστού,
Αρχιμ. Φώτιος Χατζηαντωνίου
Πρωτ. Ι.Μ. Ειρηνουπόλεως

Ιεραποστολικό Κέντρο στην Αρούσα

Στην ιεραποστολική προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως ανοίγεται νέα προοπτική.

Η επιθυµία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, να δηµιουργηθεί Ιεραποστολικό Κέντρο στην Αρούσα, πόλη της ΒΑ Τανζανίας, που βρίσκεται σε απόσταση 90 περίπου χλµ. από τα σύνορα µε την Κένυα, αρχίζει να λαµβάνει σάρκα και οστά. Κατόπιν της ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δηµητρίου, πραγµατοποιήθηκαν δύο επισκέψεις του γράφοντος στην παραπάνω περιοχή. Με τη χάρη του Θεού βρέθηκε κατάλληλο οικόπεδο, για τη δηµιουργία Ιεραποστολικού Κέντρου, έκτασης 20 στρεµµάτων και αξίας 50.000 €.

Ελπίζουµε, ότι ο Θεός θα φωτίσει κάποιους από τους ανθρώπους Του, να το χρηµατοδοτήσουν µέσω της έγκριτης Αδελφότητάς σας. Στο σηµείο αυτό, θα θέλαµε για µία ακόµη φορά να εκφράσουµε από τα βάθη της ψυχής µας τη µεγάλη µας ευγνωµοσύνη για τη µέχρι τώρα στήριξή σας σε πολλά από τα έργα της Ιεράς µας Μητρόπολης.
 
Ο π. Φώτιος Χατζηαντωνίου με τους εφτά νεοφώτιστους της Αρούσας
Ο π. Φώτιος Χατζηαντωνίου με τους εφτά νεοφώτιστους της Αρούσας
 
Επίσης, θέλουµε να πληροφορήσουµε όλους τους αγαπητούς φίλους µας, ότι ύστερα από πολλά χρόνια ιεραποστολικής στασιµότητας, αναζωπυρώθηκε η Ιεραποστολή στην Αρούσα, µε την προετοιµασία και βάπτιση επτά νέων ανθρώπων. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η Ιεραποστολή στη Αφρικανική Ήπειρο άρχισε στις αρχές του περασµένου αιώνα στην παραπάνω περιοχή από τον αείµνηστο Αρχιµανδρίτη Νικόδηµο Σαρίκα.

Ελπίζουµε ότι ο αριθµός επτά των νέων µελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας µας στην παραπάνω περιοχή δεν είναι τυχαίος. Επί πλέον, πιστεύουµε ότι θα πολλαπλασιαστούν εκεί οι πιστοί µε γρήγορους ρυθµούς. Γι” αυτό, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, ζητούµε την οικονοµική συνδροµή σας για το παραπάνω εγχείρηµα.

Τελειώνοντας, θέλουµε να υπογραµµίσουµε, ότι η Αρούσα βρίσκεται σε καίριο σηµείο της Αφρικής, όπου αναπτύσσονται διακρατικές συνεργασίες των γύρω κρατών. Επίσης, η Ελληνική Κοινότητα της Τανζανίας λειτουργεί εκεί σχολείο µε υψηλές µορφωτικές υπηρεσίες και είναι πρόθυµη να παράσχει βοήθεια, όπως μας διαβεβαίωσε ο πρόεδρός της. Εποµένως, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να καρποφορήσει η Ορθόδοξη Πίστη προς δόξαν Θεού και σωτηρία των ψυχών των εκεί διαβιούντων, για τους οποίους έχυσε το Πανάγιο επί του Σταυρού αίµα Του ο ενανθρωπίσας διά την Σωτηρία του σύµπαντος κόσµου Υιός και Λόγος του Θεού. Ο Θεός να δώσει.

Με Αγάπη Χριστού,
Αρχιμ. Φώτιος Χατζηαντωνίου
Πρωτ. Ι.Μ. Ειρηνουπόλεως 


Περισσότερα...  http://ierapostoles.gr/2012/09


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου