Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (2013)

 

Την 28η Οκτωβρίου 2013., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, εχοροστάτησε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας. Ακολούθως ο Μακαριώτατος προέστη της επισήμου Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο, ως και της επιμνημόσυνης δεήσεως υπέρ των πεσόντων αιγυπτιωτών αγωνιστών κατά το εθνικό έπος του έτους 1940.
Στις πνευματικές αυτές εκδηλώσεις παρέστη για πρώτη φορά ο Εξοχ.Διοικητής της Αλεξανδρείας Στρατηγός Τάρεκ Μάγκντι, στο πρόσωπο του οποίου ο Μακαριώτατος εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την παρουσία του και εμπιστοσύνη για την εργώδη προσπάθεια που έχει αναλάβει προκειμένου να αναμορφώσει την Αλεξάνδρεια. Επίσης παρευρέθησαν ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Χρήστος Καποδίστριας, ο Έφορος των Εκπαιδευτηρίων της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ.Πάρις Μακρής, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητος κ.Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, Πρόεδροι Σωματείων και Φορέων της πόλεως, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των ελληνικών σχολείων και άλλοι επίσημοι.
Κατόπιν ο Μακαριώτατος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο με τον Εξοχ.Κυβερνήτη Στρατηγό Τάρεκ Μάγκντι, τον οποίον διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση του Πατριρχείου προς κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει να επανέλθει η πόλη στους κανονικούς της ρυθμούς μετά από την πολιτική και κοινωνική αναστάτωση των δύο τελευταίων ετών. Συζήτησαν θέματα αφορώντα στην ένταξη των μνημείων και μουσείων της Έδρας στον τουριστικό χάρτη της πόλεως και αντήλλαξαν απόψεις σχετικώς προς την ανάληψη από κοινού δράσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρος. Ακολούθως ο Μακαριώτατος ξενάγησε τον υψηλό του προσκεκλημένο στο Πατριαρχικό Μέγαρο, με ιδιαίτερη έμφαση στους υπό τελική διαμόρφωση μουσειακούς χώρους στις Ελληνορωμαϊκές δεξαμενές και στην Πατριαρχική  Βιβλιοθήκη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου