Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μαλάουι: Θερμή Έκκληση για την ανέγερση Ι.Ν Γεννήσεως του Χριστού


               
Αγαπημένοι μας αδελφοί στην Ελλάδα, σας χαιρετούμε από το μακρινό Μαλάουι και σας ασπαζόμαστε εν Κυρίω!
Τα νέα της ιεραποστολικής μας προσπάθειας, εδώ στην καρδιά της Αφρικής, είναι ότι, με τη χάρη του Θεού και μέσα από διάφορες δυσκολίες, δοκιμασίες, αντίξοες συνθήκες και ταλαιπωρίες, κρατιόμαστε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, έστω και για μια ψυχή! Αγωνιζόμαστε να κρατούμε αναμμένο το κερί με το Ορθόδοξο φως στο Μαλάουι!


Νεοφώτιστοι Ορθόδοξοι στο Μαλάουι
Νεοφώτιστοι Ορθόδοξοι στο Μαλάουι


Θυμίζουμε στην αγάπη σας ότι η Ιεραποστολή μας έχει στην καρδιά της πόλης του Blantyre, της συμπρωτεύουσας του Μαλάουι, όπου και ζούμε, ένα οικόπεδο πολύ σπάνιο, που αγοράστηκε με πολλές θυσίες και στο οποίο ο ίδιος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος έθεσε τον θεμέλιο λίθο το έτος 2011, ευχόμενος σύντομα να ανεγερθεί Εκκλησία προς τιμή της Γεννήσεως του Χριστού.
Έχει περάσει τόσος καιρός και η εικόνα της Γεννήσεως, που θάψαμε εκεί κάτω στα θεμέλια, υπομονετικά και αθόρυβα αναμένει να βρεθεί δωρητής για να χτιστεί ο Ναός.
Δεν τολμούμε να ζητήσουμε από έναν δωρητή να επωμιστεί το βάρος όλου του έργου. Μα τολμούμε να ζητήσουμε από όλους σας να μας δώσετε τουλάχιστον ένα χρηματικό ποσό, για να ξεκινήσουμε έστω το χτίσιμο της Εκκλησίας.
Ας γίνει το ξεκίνημα και στη συνέχεια, τούβλο στο τούβλο, τσιμέντο στο τσιμέντο, ο Θεός θα δώσει λίγο-λίγο να χτιστεί ο Ναός Του…
Είναι πνευματικός νόμος, ότι, ένα αν δώσουμε στο Θεό, Εκείνος μας πληρώνει με εκατό στο δικό Του χρόνο και μας προβιβάζει και αξιώνει σε πολύτιμους συνεργάτες Του!
Ευχαριστούμε όλους σας που στηρίζετε με κάθε τρόπο την Ιεραποστολή στο Μαλάουι. Ο Θεός να ευλογεί και εσάς και τις οικογένειές σας παντοτινά.
Παρακαλούμε, αδελφοί, να συνδράμετε στον ευγενικό πόθο μας με όποιον τρόπο ο καθένας σας μπορεί.
Μακάρι να αξιωθούμε όλοι να δούμε σύντομα να γίνεται το ξεκίνημα της ανέγερσης του Ναού της Γεννήσεως του Χριστού μας στην καρδιά της Αφρικής.
Με αγάπη Χριστού,
π. Ερμόλαος από το Μαλάουι

http://ierapostoles.gr/2013/10/%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%ae-%ce%ad%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%b3%ce%b5%cf%81%cf%83%ce%b7-%ce%b9-%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου