Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Μια συνέντευξη του Νιγηρίας Αλεξάνδρου περί Ιεραποστολής

Μια συνέντευξη του Νιγηρίας Αλεξάνδρου περί Ιεραποστολής (Τηλεοπτικός Σταθμός "Λύχνος", 2000)

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος είναι ένας άνθρωπος με ξεκάθαρα ορθόδοξες και ρηξικέλευθες σκέψεις, όσον αφορά στην Ιεραποστολή και την εν γένει παρουσία της παραδεδομένης Ορθοδοξίας μέσα σε αφρικανικά περιβάλλοντα. Ο ίδιος, σε καταγεγραμμένες δηλώσεις του, έχει υποστηρίξει ότι "Η ορθοδοξία στον χώρο αυτό της Δυτικής Αφρικής, καλείται να υπάρξει σε ένα τελείως νέο πολιτισμικό και πνευματικό περιβάλλον. Εδώ η Ορθοδοξία γίνεται πραγματική πρόκληση. Δεδομένα και ασφάλειες ανατρέπονται και ακυρώνονται. Εδώ η ορθόδοξη πίστη πρέπει να γίνει ελεύθερα και συνειδητά αποδεκτή σαν τρόπος ζωής. Και κάθε στιγμή πρέπει να προστατεύεται από τις πιέσεις και τον κίνδυνο του συγκρητισμού, των αιρέσεων, του παγανισμού, της παραδοσιαρχίας, των καταστροφικών λατρειών και της εκκοσμίκευσης".

 
Όλα τα ανωτέρω τα μνημονεύουμε, διότι αυτές τις ημέρες ήλθε στην δημοσιότητα μια συνέντευξή του από τον Ιούλιο του 2000 (τω καιρώ εκείνω..., δηλαδή), την οποία παραχώρησε ο τότε νέος Επίσκοπος της Εκκλησίας που παροικεί στη Νιγηρία κ. Αλέξανδρος -σήμερα Μητροπολίτης της ίδιας αχανούς χώρας- προς τους συνεργάτες τότε του ραδιοφωνικού σταθμού "Λύχνος" (της Ι. Μητροπόλεως Πατρών) Παναγιώτη Ανδριόπουλο και Γιώργο Μαρόπουλο. 

Αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσουν οι αναγνώστες μας την συζήτηση. Παρότι απέχει από εμάς 13 ολόκληρα χρόνια, είναι εξαιρετικά επίκαιρος και κατατοπιστικός ο μετά λόγου λόγος του Σεβ. κ. Αλεξάνδρου! Άξιος και δυνατός να είναι!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου