Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΤην 26η Σεπτεμβρίου 2017, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, με την παρουσία της ΑΜ του Πατριάρχου Σερβίας κ.κ.Ειρηναίου, μετέβη στην νοτιοδυτική περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, στην πόλη του Πετς, προκειμένου να επισκεφθεί την ιστορική πρώτη Έδρα του Πατριαρχείου Σερβίας, όπου εγκαταστάθηκε εκεί στις αρχές του 12ου αιώνος.
Ας σημειωθεί πως στην περιοχή αυτή υπάρχουν περισσότερες από 1300 μεσαιωνικές Ορθόδοξες Εκκλησίες και Μοναστήρια.
Στην ιστορική Σταυροπηγιακή Μονή, στην οποία λαμβάνει χώρα η ενθρόνιση του εκάστοτε νέου Πατριάρχου Σερβίας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ.Θεόδωρος Β, εμφανώς συγκινημένος με αφορμή την ιστορική αυτή στιγμή της επισκέψεώς του, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη κ.κ.Ειρηναίο, για την μεγάλη ευλογία και την ευκαιρία που του έδωσε να έλθει στην περιοχή.
Στην συνέχεια, περιηγήθηκε από τον Σέρβο Πατριάρχη στους χώρους του Πατριαρχείου Πεκίου. Την ίδια ημέρα, οι δύο Προκαθήμενοι, πραγματοποίησαν προσκυνηματικές επισκέψεις στις Ιερές Μονές Ζίτσης και Βισόκι Ντέτσανι, όπου του επιφυλάχθηκε θερμότατη υποδοχή από τις Αδελφότητες των Μονών και πλήθος ευσεβών χριστιανών που προσήλθαν για να πάρουν την ευλογία των Μακαριωτάτων Πατριαρχών.
Μετά την τέλεση των επισήμων Δοξολογιών στα Καθολικά των Ιερών Μονών, ο Μακαριώτατος περιηγήθηκε στους χώρους των.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου