Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός εορτάζει τον Άγιο Νεκτάριο

Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός εορτάζει σήμερα και αύριο τον Άγιο Νεκτάριο, που ευλόγησε το Κάιρο και κοιμήθηκε πριν από 97 χρόνια.



pyramisnews.gr

97 χρόνια περάσανε από τότε που ο μεγάλος αυτός Άγιος της εκκλησίας μας – και δη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας – ο Άγιος Νεκτάριος, ο Επίσκοπος Πενταπόλεως Αιγύπτου, εκοιμήθη.

Ήταν το απόγευμα της 8ης Νοεμβρίου του 1920, όταν ο Άγιος Νεκτάριος περνούσε στους ουρανούς για να φέρνει από τότε μέχρι σήμερα τη χάρη Του σε όλον τον κόσμο, με αναρίθμητα θαύματα.

Για τον Ελληνισμό του Καΐρου, είναι δικαιωματικά ο «δικός του» Άγιος. Ο Πατριαρχικός Επίτροπος που θαυματούργησε και προσέφερε τον εαυτό του στην Εκκλησία της Αλεξάνδρειας, ζώντας στο Κάιρο στα τέλη του προπερασμένου 19ου αιώνα, στον ίδιο ακριβώς χώρο που στις 8 και 9 Νοεμβρίου, με απέραντο σεβασμό και συγκίνηση ο Ελληνισμός της αιγυπτιακής πρωτεύουσας έρχεται να ανάψει ένα κερί στο σεμνό μικρό ναό που έχει κτισθεί ακριβώς κάτω από το σπίτι που ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος έζησε. Από το χώρο που κατέβαινε για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία και να μεταφέρει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.




Συνέχεια...  http://pyramisnews.gr/o-ellinismos-toy-kairou-tima-th-mnimi-toy-agioy-nektariou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου