Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑΓΚΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ

Ιερά Μητρόπολη ΚινσάσαςΜε την συμμετοχή  των Ιερέων της Κανάγκα του Κογκό, των αφιερωμένων αδελφών και του πιστού λαού του Θεού, που προσήλθε παρά την καταρρακτώδη βροχή , τελέσθη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου του Ιεραποστολικού Κλιμακίου της Κανάγκα, ο εσπερινός της συγγνώμης.
Μέσα σε πολύ κατανυκτικό κλίμα, οι κογκολέζοι χριστιανοί της Κανάγκα, αφού δοξολόγησαν τον Θεό για την είσοδό τους στο στάδιο της Μ. Τεσσαρακοστής, έλαβαν την ευλογία της συγγνώμης από τους Ιερείς, ασπαζόμενοι πάντες τον Σταυρό του Κυρίου μας.
Νωρίτερα, στο κήρυγμά του, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Κανάγκας και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κινσάσας αρχιμ. Θεοδόσιος Τσιτσιβός, αφού μίλησε για την είσοδο των Χριστιανών στο ευλογημένο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ιδιαίτερα τόνισε την αξία της «συγνώμης και της συγχώρησης»,  ως προϋπόθεση του καλού αγώνος και της σωτήριας  έκβασης της νηστείας. Δεν φτάνει, τόνισε, να ζητούμε συγχώρεση από τον Θεό για τις αμαρτίες μας και τα λάθη μας, αλλά πρώτα να συγχωρέσουμε τους αδελφούς που πιθανών να μας έβλαψαν και να μας λύπησαν.
Είναι ευκολότερο να ζητούμε από τον Θεό να μας συγχωρέσει, παρά να συγχωρέσουμε εμείς τους άλλους. Αλλά όπως τονίζουμε στην Κυριακή προσευχή, ο Θεός θα συγχωρέσει τα οφειλήματα μας, όπως και εμείς συγχωρέσαμε τα οφειλήματα των συνανθρώπων μας. Κάλεσε όλους τους πιστούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσω της ειρήνης, της αγάπης και της ενότητος, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την αλληλοσυγχώρηση.Κάλεσε ακόμη όλους τους πιστούς, από καρδιάς να ζητήσουν την ευχή του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής  κ.κ. Θεοδώρου του Β΄, επί τη εισόδω των στο στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, διαβιβάζοντας τους  και τις πατρικές ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου. Επίσης, αναφορά έκανε και στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου, ο οποίος αγωνιά για  την πνευματική πρόοδο και σωτηρία του ποιμνίου του   και τους κάλεσε να εκζητήσουν την ευχή και την συγχώρεση ως πνευματικού πατρός  της Μητροπόλεως.
Κάλεσε τους πιστούς, να εκζητήσουν και την ευχή των μεγάλων ιεραποστόλων που εργάστηκαν στον πνευματικό αγρό της Κανάγκα, του αειμνήστου Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου και των αειμνήστων αρχιμανδριτών Χρυσοστόμου Παπασαραντοπούλου και Χαρίτωνος Πνευματικάκη.
Τέλος παρεκάλεσε πάντας, να συγχωρέσει ο ένας τον άλλο, έτσι ώστε με ειρήνη και ομόνοια να διαπλεύσουν το στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Περισσότερα...  http://pa-imka.org/index.php/el/news-el/217-2018-02-18-20-55-32

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου