Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

"Γίνε εθελοντής/εθελόντρια στη My Rafiki..."

My Rafiki

Αποτέλεσμα εικόνας για My Rafiki

Η My Rafiki φιλοδοξεί να δώσει χέρι βοήθειας, ως φίλος πέρα από τα σύνορα, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως τα παιδιά της Αφρικής. Καθημερινά έρχονται αντιμέτωπα με προβλήματα που εμείς θεωρούμε δεδομένο ότι τα έχουμε λυμένα. Η ανθρωπιστική κρίση, είτε από κοινωνικούς είτε από οικονομικούς παράγοντες μαστίζει τους κατοίκους της Αφρικής σε καθημερινή βάση.
Έργο της My Rafiki είναι το έμπρακτο ενδιαφέρον προς τους συνανθρώπους μας.
Δεσμεύεται να καλλιεργήσει ανθρώπινες αξίες όπως την αγάπη και την αλληλεγγύη.
Η My Rafiki ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2017 με τη μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, μια συμβολική επωνυμία που στην αφρικανική διάλεκτο «σουαχίλι» Rafiki σημαίνει φίλος.


 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για My Rafiki
Δύο από τα ιδρυτικά της μέλη γεννήθηκαν στην Αφρική. Μεγάλωσαν, έπαιξαν με τα παιδιά της, έζησαν από κοντά τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσής τους και τον αγώνα τους για επιβίωση. Ζώντας αυτές τις δυσκολίες από κοντά αναδύθηκε η ανάγκη με κάποιο τρόπο να τις ανακουφίσουν. Έτσι πήρε σάρκα και οστά η δημιουργία της My Rafiki.
Τα μέλη της My Rafiki εμπνέονται από τις ρήσεις του Αποστόλου Παύλου για την αγάπη, την ελπίδα και την πίστη και από τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ηγέτη της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.
Όλα τα ιδρυτικά μέλη της προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, χωρίς καμία αμοιβή. Η καλύτερη αμοιβή για μας είναι το χαμόγελο των παιδιών.
Όλες οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται προέρχονται από το προσωπικό αρχείο των ιδρυτικών μελών της My Rafiki.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου