Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεοδώρος στην Αρούσα της Τανζανίας - Ιεραποστολικη Στεγη Αγιου Διονυσιου

 Ιεραποστολικη Στεγη Αγιου Διονυσιου 





Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρος Β´ θεμελιώνει τον Ναό της Παναγίας στην Αρούσα της Τανζανίας.
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β´ οι ορθόδοξοι πιστοί της Αρούσας στο χώρο όπου θα χτιστεί το πολυδύναμο Ιεραποστολικό Κέντρο.
Ο Πατριάρχης τέλεσε τον αγιασμό και έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση Ιερού Ναού προς τιμήν της Παναγίας μας. Η σημερινή θεμελίωση σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών για την επίτευξη ενός μεγάλου οράματος του Μακαριωτάτου για την πόλη της Αρούσας, που σχεδίαζε από την ημέρα της αναρρήσεώς του στον Πατριαρχικό Θρόνο του Αγίου Μάρκου.
Εμφανώς συγκινημένος ο Μακαριώτατος έκανε γνωστή στους παρισταμένους την επιθυμία του, ενώ ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο ο Θεός να του χαρίζει δύναμη, φωτισμό και υπομονή, ώστε να ολοκληρώσει αυτό το τεράστιο έργο, που μόλις ξεκίνησε. Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους Ιεραποστολικούς Συνδέσμους και τις Αδελφότητες από την Ελλάδα, που στηρίζουν το έργο της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ιεραποστολική Στέγη Αγίου Διονυσίου, η οποία εδρεύει στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Λιτόχωρο Πιερίας. #patriarchateofalexandria #ierapostolikistegi #orthodoxdioceseofarushaandcentraltanzania #orthodoxchurchintanzania #orthodoxmission #churchfundations

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου