Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Εις Διάκονον χειροτονία του κ. Αποστόλου Τριφύλλη στην Αλεξάνδρεια



Την 26η Φεβρουαρίου 2012, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Σεπτή Εντολή της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ετέλεσε στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Αποστόλου Τριφύλλη, Διευθυντού της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας.

Ο Ιερολ. Διάκονος π. Απόστολος Τριφύλλης εγεννήθη στην Αθήνα το έτος 1976. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Ξεναγών Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης των Πανεπιστημίων Βελιγραδίου και Λυών στην Πολιτική και Διαχείριση Πολιτισμού, εστιάζοντας την έρευνα του στην πολιτιστική μνήμη της Αλεξάνδρειας. Διορίστηκε στη Μέση Εκπαίδευση το 2001 και έκτοτε υπηρέτησε ως φιλόλογος στην Κρήτη, την Αλεξάνδρεια και το Βελιγράδι.

Την 30η Σεπτεμβρίου 2009, διωρίσθη από την ΑΘΜ Διευθυντής της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας. Παράλληλα διδάσκει την ελληνική γλώσσα στο Τμήμα Ελληνορωμαϊκών Σπουδών της Σχολής των Τεχνών του Πανεπιστημίου της Αλεξανδρείας. Συνεχίζει τις σπουδές του στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης και του Πανεπιστημίου της Αλεξανδρείας, ειδικευόμενος στην Ιστορία των Ελληνιστικών Χρόνων.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=749

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου