Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν: Ποιμαντική επίσκεψη στο Dolisie

 
Από 9ης έως 11ης Οκτωβρίου 2013 ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ κ.Παντελεήμων πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στην πόλη Dolisie του Κονγκό, όπου ευρίσκονται η Ενοριακή Κοινότητα της Αγίας Ειρήνης, τα ορθόδοξα Εκπαιδευτήρια «Φως Εθνών» (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), το ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» και η υπό ανέγερση Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου.




Στα πλαίσια της επισκέψεως ο Επίσκοπος είχε πολύωρη συνεργασία με τον Διευθυντή των σχολείων κ.Jean Claude Tchilibou και το διδακτικό προσωπικό για θέματα αφορώντα στην εύρυθμη, σύννομη και αποτελεσματική διοίκηση και λειτουργία των εκπαιδευτηρίων, καθώς και στο εκπαιδευτικό έργο.

Ακόμη, συνεργάσθηκε εκτενώς με την Διευθύντρια του ορθοδόξου Ορφανοτροφείου κα. Δωροθέα Samba, καθώς και με την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ενοριακού Ναού Αγίας Ειρήνης.
 



Επίσης, επισκέφθηκε την υπό ανέγερση Μονή, ενημερώθηκε από εντεταλμένους νομικούς της πόλεως για την εξέλιξη δικαστικής υπόθεσης της Εκκλησίας στα τοπικά δικαστήρια (περί διασφαλίσεως εκκλησιαστικών γαιών) και επισκέφθηκε σχετικώς αρμόδιες υπηρεσίες.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της επισκέψεως ο Θεοφιλέστατος είχε την ευκαιρία της καθημερινής επικοινωνίας με τα μικρά παιδιά που περιθάλπονται στο Ορφανοτροφείο, προς τα οποία προσέφερε σχολικά είδη και παιχνίδια, συζήτησε μαζί τους, κατήχησε περί την ορθόδοξη πίστη και απασχόλησε δημιουργικά.



Ιδιαιτέρως επισημαίνεται ο καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου του ορφανοτροφείου από τα ίδια τα παιδιά, τα οποία πρέπει να θεωρούν εαυτούς υπευθύνους για την διατήρηση της καθαριότητας των χώρων που διαβιούν, μέσα από την διοργάνωση ενός ιδιαιτέρου «αγώνα μπάσκετ», όπου ο κάδος απορριμμάτων απετέλεσε τον στόχο των απορριμμάτων, τα οποία οι δύο «αγωνιζόμενες» ομάδες των παιδιών συνέλεξαν.
 

2 σχόλια:

  1. Εσείς φίλοι του Αμπελώνα δεν πήρατε είδηση ότι ο επίσκοπος αυτός κατεδίωξε τον επί 9 έτη ιεραπόστολο π. Θεολόγο; Δεν πήρατε είδηση ότι αφόρισε δυο νέους και τους διαπόμπευσε στο κράτος στέλνοντας σημείωμα σε όλες τις υπηρεσίες να μην μπορούν να βρουν εργασία για όλη τους τη ζωή; Σήμερα δημοσιεύθηκε στο Facebook της Νεολαίας του Κονγκό ότι αφόρισε άλλους τρεις νέους και τους απέλυσε για τρεις μήνες από τη δουλειά τους, γιατί πήραν απλώς μέρος σε συγκέντρωση της νεολαίας, η οποία είναι αντίθετη με τις διώξεις του πνευματικού τους πατέρα; Τέτοιους ανθρώπους προβάλλετε; Επειδή είναι επίσκοπος και στέλνει ειδήσεις σημαίνει ότι είναι και αληθινές; Ψάξτε στο διαδίκτυο τη φράση "Επίσκοπος έμεινε πέντε νύχτες με τους πυγμαίους στη ζούγκλα". Μετά την αποκάλυψη ότι είναι ψέματα όλα αυτά, επιβεβαιωμένα, έστειλε την είδηση χωρίς να αναφέρει ότι έμεινε πέντε νύχτες με τους πυγμαίους στη ζούγκλα. Αντιλαμβάνεστε ότι με το ψέμα και τους διωγμούς και την τρομοκρατία προσπαθεί να επιβληθεί στο Κονγκό; Ακόμη και στην επίσκεψη αυτή πήρε για τον εαυτό του από το ορφανοτροφείο ένα μπαούλο σκαλιστό, που ανήκει στον π. Θεολόγο, παρά το ότι το ήξερε, αφού του το είπαν, αλλού πού να καταλάβει τέτοια λεπτά θέματα ο άνθρωπος...
    Μάθετε την αλήθεια, και αυτή θα σας δείξει το δρόμο (ελευθερώσει υμάς, όπως είπε ο Κύριος)...
    Δημοσιεύσεις για την εκδίωξη του ιεραποστόλου και το τεράστιο έργο του μπορείτε να διαβάστε εδώ και να καταλάβετε το ποιον αυτού του ανθρώπου
    http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=4406
    http://anastasiosk.blogspot.gr/2013/07/blog-post_2876.html http://amethystosbooks.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3942.html
    http://www.pentapostagma.gr/2013/07/ekdioxh-ierapostolou-apo-thn-arxiepiskoph-kongo.html
    http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_2865.html
    http://orthodoxcongo.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8.html
    http://orthodoxi-martiria.blogspot.gr/2013/07/blog-post_7.html
    http://aktines.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4962.html#more
    http://xairete.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4767.html
    http://www.axortagos.gr/ekdioksi-tou-ierapostolou-theologou-xrisanthakopoulou-apo-kongko.html
    http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2013/07/blog-post_10.html
    https://christianvivliografia.wordpress.com/2013/07/10/%E1%BC%A1-%E1%BC%90%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%E1%BD%B0-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%B7/
    http://www.palo.gr/cluster/articles/ekklhsiastika-nea/667/?clid=8381106
    http://asma-asmaton.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3828.html
    http://radiofloga.blogspot.gr/2013/07/blog-post_10.html
    http://ierapostoli.wordpress.com/2013/07/11/p-theologos_congobrazaville/

    Δημοσιεύσεις για τους άδικους και αντίθετους προς την ορθόδοξη Εκκλησία αφορισμούς διαβάστε εδώ, όπως και τα σχόλια.
    http://anastasiosk.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7456.html#uds-search-results
    http://aktines.blogspot.gr/2013/09/blog-post_20.html
    http://agonasax.blogspot.gr/2013/09/blog-post_5682.html
    http://www.paterikiparadosi.blogspot.gr/2013/09/blog-post_1267.html
    http://www.axortagos.gr/aforismos-neon-tou-kongko.html
    http://www.palo.gr/psychagogia/aforismos-newn-toy-kongko/8919100/
    http://www.amethystosbooks.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7096.html
    Μετά τιμής
    Καραμάτσκος Δημήτρης
    Μάστερ Θρησκειολογίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την υπ’ αριθ. 6597/2014 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όσα έχει ισχυρισθεί ο κ.Δημήτριος Καραμάτσκος με σειρά επιστολών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο σε βάρος του Θεοφιλ. Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και «εν όψει και του τρόπου διάδοσής τους, θίγουν την τιμή και την υπόληψή του, προσβάλλοντας παράνομα την προσωπικότητά του».

    Με βάση το σκεπτικό αυτής, «ο καθού [κ. Δ.Καραμάτσκος] δεν απέβλεψε στην προστασία του ορθόδοξου πληρώματος, όπως ισχυρίζεται, αλλά στο να εξαναγκάσει τον αιτούντα [κ.Παντελεήμονα Αράθυμο] να αποχωρήσει από το Κονγκό και να επανέλθει ο... » [έτερος κληρικός].

    Για τους λόγους αυτούς, απαγορεύεται, μεταξύ άλλων, στον κ. Δ. Καραμάτσκο, ο οποίος τυγχάνει πρόσωπο παντελώς άγνωστο στον Θεοφιλέστατο, να ισχυρίζεται ή διαδίδει με οποιονδήποτε τρόπο στο μέλλον, γεγονός που βλάπτει την τιμή ή την υπόληψη του Επισκόπου.

    Σε διαφορετική περίπτωση, απειλείται με χρηματική ποινή και προσωπική κράτηση για κάθε παραβίαση της εν λόγω δικαστικής αποφάσεως.

    Τέλος, για τις πράξεις απειλής, εκβιασμού και συκοφαντικής δυσφημίσεως του Επισκόπου έχει ήδη επιληφθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη, κατόπιν υποβληθείσης από το παρελθόν έτος μηνύσεως.

    http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/25068-2014-06-25-19-19-27

    ΑπάντησηΔιαγραφή