Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ GERMISTON ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ

 
 
 
 
 
Το Σάββατο 3η Οκτωβρίου 2015 η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, αφίχθη στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, προκειμένου να παραστεί στην έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής περιόδου της Ολομέλειας του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου.
Σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Τζέρμιστον, συλλειτουργούντων του οικείου Μητροπολίτου Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ.Δαμασκηνού και των Θεοφιλ. Επισκόπων Μοζαμβίκης κ.Ιωάννου και Νιτρίας κ.Νεοφύτου.
Με την ευκαιρία αυτή, συνεορτάστηκε η επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας και η εορτή της Προστάτιδος της Κυπριακής Αδελφότητας Νοτίου Αφρικής «Παναγία Κυκκώτισσα». Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριάρχης απηύθυνε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα λόγους αγάπης, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο χρονίζον Κυπριακό πρόβλημα, ευχόμενος την ταχεία και προς το συμφέρον του Κυπριακού λαού επίλυσή του.
Ο Πατριάρχης προσέφερε ως ενθύμιο προς την Αδελφότητα πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνος του Αγίου Γεωργίου Καΐρου. Αντιφωνώντας τον Μακαριώτατο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητος Νοτίου Αφρικής κ.Ανδρέας Δημητρίου, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την μέγιστη τιμή και χαρά της παρουσίας Του ανάμεσά τους, ευχόμενος καλή επιτυχία στο πολυσχιδές Του έργο.
Μετά το πέρας της Λειτουργικής Σύναξεως, παρατέθηκε εορταστικό γεύμα, στην αίθουσα της Κυπριακής Αδελφότητας Νοτίου Αφρικής, παρόντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου, της συνοδείας Του και πλήθους κόσμου.
 
 
Περισσότερα...  http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1126

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου