Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ανθρωπιστική «συμμαχία» Ορθοδοξίας... International Orthodox Christian Charities (IOCC): Προγράμματα χωρίς καμία διάκριση

tovima.gr

 
Για άλλη μια πενταετία μαζί η «Αποστολή»της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο διεθνής οργανισμός IOCC
 
Ανθρωπιστική «συμμαχία» ορθοδοξίας
 
Οταν στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 ο Ελληνοαμερικανός κ. Κωνσταντίνος Μ. Τριανταφύλλου βρέθηκε στον πόλεμο της Βοσνίας, στο πλαίσιο της πρώτης του αποστολής με τον οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC), ίσως δεν φανταζόταν ότι περίπου 20 χρόνια μετά θα χρειαζόταν να στηρίξει τις χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Ως υπεύθυνος τότε για το γραφείο προμηθειών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, θυμάται με συγκίνηση την αλληλεγγύη που έδειξαν οι Ελληνες. «Θυμάμαι τα φορτηγά που έφταναν τότε γεμάτα με εφόδια που έστελνε ο ελληνικός λαός» είπε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας ο σημερινός εκτελεστικός διευθυντής του διεθνούς ανθρωπιστικού οργανισμού.

 
Αφορμή στάθηκε το επισφράγισμα για ακόμη μία πενταετία μιας ανθρωπιστικής «συμμαχίας», που υπάρχει ήδη από το 2012, ανάμεσα στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αποστολή» και τον διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό IOCC. Η συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση, η ανεργία, η αβεβαιότητα για το μέλλον, καθώς και οι νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας με τη διογκούμενη μεταναστευτική κρίση κάνουν σήμερα τη σύμπραξη αυτή ακόμη πιο απαραίτητη.
 
Ο IOCC αποτελεί τον φορέα ανθρωπιστικής βοήθειας της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ και λειτουργεί σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία και εκ μέρους των ορθοδόξων χριστιανών. Στην υλοποίηση της αποστολής και των δραστηριοτήτων του λειτουργεί με υψηλού επιπέδου επαγγελματικές προδιαγραφές και λογοδοτεί στο κοινό και στους δωρητές του. Αποστολή του είναι να προσφέρει επείγουσα ανακούφιση και προγράμματα ανάπτυξης σε όλους όσοι έχουν ανάγκη σε όλον τον κόσμο, χωρίς καμία διάκριση. Χαρακτηριστικό είναι ότι περίπου 80% των ωφελούμενων πληθυσμών δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.
Από την ίδρυσή του το 1992, ο IOCC διέθεσε 534 εκατ. δολάρια σε ανθρωπιστική αρωγή, βιώσιμη ανάπτυξη και προγράμματα αυτο-αρωγής σε ανθρώπους που αντιμετώπιζαν ανάγκη. Η ενίσχυση παρέχεται αποκλειστικά στο πλαίσιο κάλυψης της εκάστοτε ανάγκης και αφορά οικογένειες, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, μαθητές, ορφανά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα προγράμματά του έχουν βοηθήσει ανθρώπους σε περισσότερες από 50 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Βόρεια και Νότια Αμερική.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου