Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ο Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων στην πόλη Nkayi

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν
Το πρωί του Σαββάτου, 14ης Νοεμβρίου 2015, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμ.π.Παύλο Diafouka, Εφημέριο Ι.Ναού Αγίας Ειρήνης Dolisie και τον κ.Romeo Gomez, υπεύθυνο των κατασκευαστικών έργων της Ι. Επισκοπής, μετέβη από την πόλη Dolisie στην πόλη Nkayi, προκειμένου να επισκεφθή την Ενοριακή Κοινότητα Μεταμορφώσεως του Κυρίου.
Κατά την μονοήμερη αυτή επίσκεψη έγινε πλήρης καταγραφή των υπολειπομένων εργασιών προς ολοκλήρωση... του ημιτελούς Ιερού Ενοριακού Ναού Μεταμορφώσεως του Κυρίου, ο οποίος θεμελιώθηκε το έτος 2007 από τον Σεβ.Μητροπολίτη Πενταπόλεως κ.Ιγνάτιο, τότε Κεντρώας Αφρικής, ενώ είχε εκτενή συνεργασία με τον Εφημέριο π.Δημήτριο Otomba και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.
Το απόγευμα ετελέσθη ο Μ. Εσπερινός, προ το πέρας του οποίου ο Θεοφιλέστατος ερμήνευσε στους λίγους πιστούς που προσήλθαν στο Ναό, εξ αιτίας των εντόνων τροπικών καταιγίδων, το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της επομένης, Κυριακής 15ης Νοεμβρίου (Παραβολή του καλού Σαμαρείτου). Ακολούθησε συνάντηση μαζί τους, μετά τη λήξη της οποίας ο Επίσκοπος και η συνοδεία του επέστρεψαν οδικώς στο Dolisie.

Περισσότερα...
www.orthodoxchurchcongo.com
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου