Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ο Τιμόθεος Ντιουέμα (Diwema) ψάλλει το Κοντάκιο εις τον Ευαγγελισμό Ρωμανού του μελωδού

O Τimothy Diwema είναι μουσικός, ιεροψάλτης, τραγουδιστής και θεολόγος.
          

 Γεννήθηκε στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στην περιφέρεια της Katanga στην πόλη του Kolwezi. Από επιρροές γονέων, ήδη σε μικρή ηλικία είχε ενταχθεί σε διάφορες χορωδίες παιδικές της σχολής και ενοριακές.
Εκείνα τα χρόνια άρχισε να φαίνεται η κλίση του προς την μουσική κι έτσι ξεκίνησε να μαθαίνει κλασσική και Βυζαντινή μουσική. Στα δεκατέσσερά του χρόνια συνέχισε τις σπουδές του στηΕλλάδα στην Αθωνιάδα Εκκλη/κή Ακαδημία (Καρυές του Αγίου Όρους 1992 – 1998), όπου είχε την δυνατότητα να μάθει πολλές τέχνες και με πολύ ζήλο αυτήν της Βυζαντινής μουσικής από τους δασκάλους της σχολής και από τους Πατέρες μουσικούς του Αγίου Όρους.
Το 1998 τελειώνοντας την Σχολή, απέκτησε πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παράλληλα συνέχισε τις μουσικές σπουδές του στο μεταπτυχιακό τμήμα Κρατικό Ωδείο Βορείου Ελλάδος αποκτώντας μουσικό Δίπλωμα.
Το 2002 άρχισε να διδάσκει μουσική σε διάφορα μουσικά κέντρα. Τελειώνοντας με την Θεολογία συνέχισε με τις μεταπτυχικές του σπουδές παρακολουθώντας master classes και ανώτατες σπουδές πάνω στην Βυζαντινή Μουσικολογία. Το 2002 πήρε μέρος σε τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού ( " Να η ευκαιρία " με το τραγούδι ' Μοναχογιός ο Κωνσταντής ') με πολλές καλές κριτικές. Από τότε μέχρι και σήμερα ασχολείται με την μουσική τραγουδώντας, ψέλνοντας και διδάσκοντας. Έχει επιμεληθεί και διασκευάσει πολλές Βυζαντινές συνθέσεις και κομμάτια, καθώς επίσης συμμετέχει σε πολλά μουσικά δρώμενα, συναυλίες κ.τ.λ. και παράλληλα εμβαθύνει την τεχνική του μαθαίνοντας όπερα.
Η σχέση του Timothy Diwema με το Αναλόγιο
Η Αρχή..
Σε ηλικία έξι ετών και για επτά χρόνια έκανε τα πρώτα του βήματα στην Βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική στην ψαλτική ομάδα του καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Λαϊκή Δημοκρατία του Congo.
Αργότερα....
Στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία , όπου συνέχισε με ζήλο την επαφή με το Αναλόγιο και την Βυζαντινή μουσική και με την παράλληλη βοήθεια των δασκάλων εμπλούτισε την ψαλτική τέχνη.
Ύστερα από την αποφοίτησή του από την Αθωνιάδα Σχολή σε ηλικία δεκαεννέα ετών υπηρέτησε ως πρωτοψάλτης στην Παναγία της Δωβράς , Ιερά Μητρόπολη Βεροίας. Το 2007 υπηρέτησε στην Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής στον Ιερό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου. Το 2009 διετέλεσε ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέων Συλλάτων Χαλκιδικής. Το 2010 συνέχισε στον Ναό Αγίου Αθανασίου στην Λητή Θεσσαλονίκης . Από το 2011 μέχρι σήμερα , τελεί ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στην Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...  http://timothydiwema.com/gr/index.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου