Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ποιμαντική επίσκεψη στην Ενοριακή Κοινότητα Τιμίου Προδρόμου-Αγίου Νικολάου πόλεως Impfondo του βορείου Κονγκό

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν
Ο νεόδμητος Ι. Ενοριακός Ναός Τιμίου Προδρόμου-
Αγ.Νικολάου Ιπφόντο
Ποιμαντική επίσκεψη στη Ενοριακή Κοινότητα Τιμίου Προδρόμου-Αγίου Νικολάου πόλεως Impfondo του βορείου Κονγκό πραγματοποίησε από την 20η έως την 23η Οκτωβρίου 2016 ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμ. π.Σέργιο Μabelemo, Εφημέριο του Ι. Ενοριακού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου Μπραζαβίλ.
Την Παρασκευή, 21η Οκτωβρίου, ο Επίσκοπος μετέβη στο τροπικό δάσος όπου κατοικεί η φυλή των Πυγμαίων, η οποία έχει ασπασθή την ορθόδοξη πίστη. ...Κατά την συνάντηση με μέλη της φυλής – της οποίας τα περισσότερα μέλη κατά την παρούσα χρονική περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων ευρίσκονται στα βάθη των τροπικών δασών προς αναζήτηση τροφής- ο Θεοφιλέστατος είχε τη χαρά της εκτενούς επικοινωνίας μαζί τους.
Ακόμη, τους προσέφερε ικανή ποσότητα αλατιού, σαπούνια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, λάμες ξυρίσματος και σπίρτα, υλικά απαραίτητα για τον κυνηγετικό τρόπο ζωής των αυτοχθόνων, καθώς επίσης γραφική ύλη και ζαχαρωτά στα μικρά παιδιά.
Το Σάββατο, 22α Οκτωβρίου, είχε πολύωρη συνεργασία με τον υπεύθυνο των κατασκευαστικών έργων της Ι. Επισκοπής κ.Romeo Gomez, ο οποίος ολοκληρώνει εντός των προσεχών ημερών τις τελευταίες εργασίες στον νεόδμητο Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Προδρόμου-Αγ.Νικολάου.
Ακολούθως, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον Δήμαρχο της πόλεως Impfondo, Εντιμ. κ.Clotaire Maniobo, ο οποίος εξέφρασε την χαρά της τοπικής κοινωνίας για την ανέγερση του πρώτου ορθοδόξου Ναού στη πόλη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ένα κόσμημα γι’ αυτήν».
Την Κυριακή, 23η Οκτωβρίου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στην ενοικιαζόμενη οικία που προσωρινώς χρησιμοποιείται ως λατρευτικός χώρος έως του εγκαινιασμού του προαναφερθέντος Ναού.
Ακολούθησε σύσκεψη με τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής σχετικά με την οργάνωση της τελετής των ιερών εγκαινίων, μετά το πέρας της οποίας ο Θεοφιλ. Επίσκοπος ανεχώρησε αεροπορικώς προς Pointe Noire, διά της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ.

Περισσότερα...
www.orthodoxchurchcongo.com
https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου