Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 
 
Την Κυριακή 4η Δεκεμβρίου 2016, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ εχοροστάτησε και εκήρυξε τον θείο λόγο κατά τον Μέγα Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, πλαισιούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Άκκρας κ.Νάρκισσο, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Κληρικούς τού Πατριαρχείου, τον Εντιμ. Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Εμμανουήλ Κακαβελάκη, τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κοινότητας, συλλόγους και φορείς της Ελληνικής παροικίας. Κατά την διάρκεια του Πατριαρχικού Εσπερινού, ετέθη προς προσκύνηση απότμημα ιερού λειψάνου του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.
Tην κυριώνυμη ημέρα, Δευτέρα 5η Δεκεμβρίου, κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον ως άνω πανηγυρίζοντα Πατριαρχικόν Ιερό Ναό εχοροστάτησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης.
Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στον ασκητικό βίο και την πολιτεία του εορτάζοντος Οσίου Πατρός ημών Σάββα του Ηγιασμένου. Στην συνέχεια, σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα αποχαιρέτησε τους παρευρισκομένους Σεβ. Καρθαγένης κ.Μελέτιο και Θεοφ. Εψηφισμένο Επίσκοπο Αρούσας κ.Αγαθόνικο, οι οποίοι λίαν συντόμως θα αναχωρήσουν για τις έδρες τους, ευχαριστήσας αυτούς δια την έως σήμερον ευδόκιμη διακονία τους στην Πατριαρχική Έδρα.
 
Περισσότερα...http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1220#prettyPhoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου