Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Τα νερά της Ερυθράς Θάλασσας καθηγίασε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός με τη ρήψη του Τ. Σταυρού, κατά την εορτή των Θεοφανείων (με το παλαιό ημερολόγιο)



pyramisnews.gr

Στη θάλασσα της Ραϊθώ, στην πόλη Τορ του Νοτίου Σινά, το ελληνορθόδοξο – ελληνόφωνο και αραβόφωνο – ποίμνιο εόρτασε με τους πατέρες της Ιεράς Μονής Σινά και με επικεφαλής τον Καθηγούμενο κ. Δαμιανό, τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων (σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο που ακολουθεί το μοναστήρι της Αλεξανδρινής Αγίας Αικατερίνης).   

Με την παρουσία πολύ κόσμου, με τις καμπάνες να κτυπούν χαρμόσυνα, σε αυτήν την παραθαλάσσια γωνιά της Αιγύπτου, όπου και το μοναστήρι της Ραϊθώ, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά έριξε τον Τίμιο Σταυρό και καθαγίασε τα νερά της Ερυθράς Θάλασσας και στα οποία βούτηξαν κολυμβητές και περισυνέλεξαν τον Τ. Σταυρό.

Αμέσως μετά, κατά την ίδια αυτή ημέρα της 19ης Αυγούστου, που αποτελεί μεγάλη εορτή και για την Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, συνοδευόμενος από τον Σύμβουλό του κ. Αντώνη Καζαμία, έγινε θερμά δεκτός από τον Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά, Στρατηγό Χάλιντ Φούντα.

Κατά τη συνάντησή τους, στην έδρα της περιφέρειας, στο Σαρμ Ελ Σέιχ και παρουσία όλων των αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, ο Κυβερνήτης κ. Φούντα ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Σινά, ενώ εξέφρασε άλλη μία φορά το έντονο ενδιαφέρον του για όποια τυχόν θέματα αντιμετωπίζει η Ιερά Μονή, δείχνοντας ξεκάθαρα το ενδιαφέρον της αιγυπτιακής πολιτείας για το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Κυβερνήτη, Στρατηγό Χάλιντ Φούντα, και στο πρόσωπό του, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για την προστασία που πάντοτε παρέχει η ηγεσία της Χώρας του Νείλου, στο Μοναστήρι του Σινά, ευχόμενος πρόοδο και ευτυχία στην χώρα και στο λαό της.  

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/theofania-sto-tor-erythtas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου